Több ismert tanár is bejelentette, hogy bojkottálja a pedagógus-életpályamodell kiépülő rendszerét – írja az Átlátszó Oktatás blog.

A tiltakozók nem töltik fel a pedagógus II. fokozatba lépés feltételéül szabott portfóliójukat, mert úgy vélik, hogy a pedagógus I-ben való maradásuk "a jelenlegi minősítési rendszer szégyene, olyan rendszeré, amelyet nem kívánunk portfólióinkkal legitimálni".

Elismerik, hogy a portfóliós értékelés újszerű és korszerű eszköz, többen maguk is hozzájárultak hazai elméletének, közoktatási és tanárképzési gyakorlatának kimunkálásához. A közlemény szerint emellett a pedagógusok minősítő eljárásában sem vitatják lehetőségeit.

"Mégis, a pedagógusok minősítésének jelen formájaként átgondolatlannak, előkészítetlennek és megalázónak tartjuk" – írják a tiltakozók.

Azt tartanák tisztességes, korrekt és elfogadható eljárásnak, ha a régi besorolás szerinti magasabb kategóriák a Pedagógus II-ről indulnának, illetve ha a minősítő processzusokat és a portfóliós értékelést felmenő rendszerben vezetnék be, de semmiképp sem tennék ki ennek a pályájuk utolsó harmadában levő tanárokat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Szégyen amit ez a szerencsétlen kormány csinál a pedagógusokkal.
Nakimaga
Szégyen amit a kormány az országgal csinál !
kukac50
A kormány tagjainak kellene olyan értékelőt kitölteni magukról amit a pedagógusoktól követelnek meg. Az alapján kapnák ők is a fizetésüket.
Amihez hozzányúlnak az a kezük között szarrá változik,és egy normális politikus nincs köztük aki ezt észre venné? Szégyen gyalázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.