Elemezők további monetáris enyhítést várnak az MNB-től, és arra számítanak, hogy a kamatvágási ciklusnak a külpiaci hangulat romlása vagy a forint hirtelen és tartós gyengülése vethet véget; a kamatcsökkentés 2,5 százalékos alapkamatnál állhat meg – vélekednek a keddi kamatdöntésről az elemzők.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 15 bázisponttal 2,70 százalékra, újabb történelmi mélypontra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. Elemzők 10 bázispontos kamatcsökkentést vártak.

Horváth Ákos, az Equilor elemzője MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejti: a globális piacokon kibontakozó optimizmus és a vártnál kedvezőbb hazai GDP-adat láttán megnyugodni látszott a forint kurzusa, de a nyugalmi állapot tartós fennmaradása továbbra is kérdéses. Véleménye szerint a kamatvágási ciklusnak a külpiaci hangulat romlása, vagy a forint hirtelen és tartós gyengülése vethet véget.

Gabler Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője arra számít, hogy a jegybanki közlemény megerősíti a további monetáris lazításra vonatkozó várakozásokat. Az elemző kommentárjában azt írta: 2,5 százalékon lehet a kamatcsökkentések alja, és idén várhatóan ezen a szinten marad.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@verőce21: "Fizessenek a szegények!" Aljas vagy, de tőled nem meglepő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@verőce21: Viszont én a nagy OTP-t már 20 éve otthagytam de ahogy elnézem nem az emberekért van. Van még egy másik ami családom egyik tagjának van az az MKB bank na az sem egy piskóta.
1magyar
Az otp is multi.A rosszabbik fajtából.
Gondolom a csókosoknak jól jön a devizabetétek emelésére ez most még a választások előtt.
Desischado
@verőce21: "Fizessenek a szegények!" Aljas vagy, de tőled nem meglepő!
verőce21
@Desischado: (21:53) Szerencséd, hogy így fejeztél be egy érezhetően hosszúra nyúlt szerelmi párbeszédet, csengő hangon, mint Loreley! :)
human
@szaboria1: Orbán már 2010-ben 350 Ft-ot vizionált. Ez az egész egy terv része. Eltőzsdézik az országot ezek a nyakkendős tolvajok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.