A központi költségvetés adóssága 845,5 milliárd forinttal nőtt januárban, ez a GDP 2,7-2,8 százalékának felel meg. Az MNB adatai szerint az államadósság a GDP 79,0 százalékának megfelelő értékre csökkent tavaly év végére a szeptember végi 80,2, és az egy évvel korábbi 79,8 százalékról. jelentős volt a forintgyengülés miatti veszteség is. Tavaly az utolsó hónapban az ÁKK Zrt. jelentősen visszafogta az állampapír-kibocsátást, leépítette az adósságát, annak érdekében, hogy – legalább papíron – csökkentse az államadósság tavalyi mértékét. Ez sikerült is, hisz az MNB adatai szerint az év végére a GDP 79 százalékára csökkent az adósságmutató, az egy évvel korábbi 79,8 százalékról – vagyis sikerült csökkenő pályára állítani az adósságot.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
@Dr. Felipe: eddig sem nagyon tolongtak az utóbbi időben. Bár ha lehetett egy jót libázni, vagy gyurcsótányozni, mindig megjelentek :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ugyan kérem! Hát nem megmondta a csuti hazug, hogy"hasítunk"? Verőce, tavaszi, és a többiek, hol vagytok? Érdekes, most hogy lapítotok!
coyote3
@kopatika: Köszi, hogy aggódsz , majd észben tartom :))))
kukac50
Nem kötvénykibocsájtással kellett volna fenntartani a látszatot,hanem pénzt készíteni és nem szorulnánk senki uzsora kamatára adott kölcsönére.
Miért nem a pénzgyártó gépeket dolgoztatjuk az adósság törlesztéséért,miért a Néptől szedik be a rossz gazdaságpolitikájuknak az árát?
Az energia szektor még úgy ahogy létezett,most annak a szétveréséért dolgozik a kormány.
Surányi, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.
amaramaistanna
Akkor mire is fordították -többek között-a 3000 Mrd Ft magánnyugdíj-megtakarítást?
whatthefuck
Mi lesz itt ha el kell kezdeni fizetni a hiteleket amit ezek felvettek a piacról sokkal drágábban az egykori IMF hitelnél. És akkor még Paksról nem is beszéltünk. Na ezek tényleg eladták nemcsak az anyjukat, de az ükunokáikat is!
whatthefuck
@amaramaistanna: hát az majd azokon a mesebeli számlákon lesz tündérországban (made by eltolcsi), amiket a kócos fogú szőke beígért amikor jól megvédték a megtakarításainkat. Vagyis soha napján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.