Aki rendszeresen jár Borsodban, Magyarország kirívóan rossz állapotban lévő térségében, évek során hozzászokik, hogy érdemes odafigyelni, kit szidnak arrafelé a népek a vasárnapi ebédnél. Kitűnő lakmuszpapírként működik az ottani szétesett, hosszú ideje folyamatos ellenségkereséstől, gyűlölködéstől mérgezett elméjű és lelkiállapotú „fehér" társadalom. Minden más régiónknál érzékenyebben jelzik az ott divatos hiedelmek, hogy milyen babonáktól kergülnek éppen a magyarság fideszesektől és jobbikosoktól befolyásolt, végzetesen rosszul bekötött csoportjai.

(...) máris új ellenségkép tolakodott a korábbi célpont helyére. Mostanában arrafelé nincsenek békés civil együttlétek, nyugodt családi beszélgetések, laza kocsmai üldögélések egy kis europunnyózás nélkül. Ezt is az EU tiltotta meg – azt is az EU vette el. A nagypolitikából, a jobb- és szélsőjobb sajtó kampányötleteiből is táplálkoznak a panaszok, de nemcsak onnan – minden baj mögött valahogy megtalálja az EU-t a népi kreativitás.

Ha valaki azt hinné, hogy a fideszesek felelőtlen anti-Brüsszel kampányai csak szavak, amelyek következmény nélkül elszállnak a levegőben – hallgatózzon bele a félinformált civilek közötti dohogásokba. Túl könnyű az ostobaságot divatba hozni.

A teljes írás az Egyenlítő blogon >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Sajnos a nyomorgó embereket, - tisztelet a kivételnek - könnyű megvezetni!
Meine Ehre heisst Treue
@Desischado: Ha a gazdag, flancos budai részt is ellepnék, akkor ott sem mondanának jót ezekről...
moiszikf
@Desischado:
Nem a Jobbik "cigányozik" kevesebbet és "EU-zik" többet, hanem a szajha média. Ők vezetik meg csak igazán a "nyomorgó embereket", ők hozzák csak igazán divatba az ostobaságot, ők az igazi "sorozatgyilkosok".
Figyelemfelkeltő és permanens módon, ugyan azzal "fikázni" valaki(ke)t akkor lehet, ha van alapja. Ott ahol élek, minimum 30 éve "cigányoznak" (ennyire tudok visszaemlékezni), mivel mindig éltek ott cigányok és rendszeresen baj volt velük. Akkoriban a FIDESZ és különösen a Jobbik, vagy a Gárda még kitalálva sem volt. Pont a Jobbik egy kiváló példa arra, hogy aminek nincs alapja, az "kimegy a divatból". Manapság már csak a komplett idióták nevezik a Jobbikot nácinak, rasszistának, antiszemitának, stb., mivel ezek az állítások soha sem nyertek bizonyságot, sőt!
aremy
@moiszikf: pedig azok de nagyon .énekelhetsz hangosabban de hát igen ja
és a vona legyen veled .azt csak halkan kérdezem ugye te is árja vagy?de az is
lehet hogy a demokrácia GÁTJA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.