A legfrissebb statisztika alapján januárban 188 milliárd forintot vesztettek azon a lakossági devizahitelesek, hogy a forint majdnem 5 százalékot veszített értékéből az euróval szemben. A Magyar Nemzeti Bank pénteki közleménye szerint januárban a háztartásoknak 3850 milliárd forintnyi devizahitele volt a bankokban, ami a december végi állományhoz képest 158,2 milliárddal magasabb. Ez a növekedés két tényező eredménye: egyrészt a forint januári 4,8 százalékos értékvesztése 188,3 milliárd forinttal növelte, míg a törlesztések 30,1 milliárddal csökkentették a lakossági devizahitelek állományát.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ha fidesznyikes primitív észjárással gondolkodnék akkor azt mondanám, hogy: A fidesz direkt hagyta gyengülni a forintot, sőt még tett is érte (lásd "szarabbahelyzetmingondoltuk" kijelentések utáni forintbedőlés) ezáltal kiszolgálva a bankok érdekeit, tehát a fidesz egyértelműen a bankokat támogatta. A gazdagokat, azaz magukat, kimentették ezazlől a végtörlesztés lehetőségével, meg hoztak pár "bankellenes" törvényt meg fenyegetőztek is picit, de ez csak a látszat miatt kellett... A fidesz egyértelműen kiszolgálta a bankokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Meine Ehre heisst Treue: Egyébként abban igazat adok hogy hülyeség volt devizahitelt felvennie bárkinek is...hogy is gondolhatta bárki, hogy majd nyer egy banki hitelen...próbáltak spekulálni aztán mikor bukott a dolog akkor meg már a bank lett a spekuláns. Fideszes találmány az egész...kiszolgálták vele a bankokat...nem kis hasznot hoztak nekik...aztán ők kárognak a szocikra, hogy bankárkormány.
Meine Ehre heisst Treue
@Hellcat: Pontosan, ám a bank jól és törvényesen spekulált.
F_Viktor
@Hellcat: Nézd meg a CHF, € árfolyamát a ballib kormányok idején. Még a világgazdasági válságot is kicsi rángatással megúszta a forint. A szocik erre nagyon figyeltek az elmútnyócévben.
Senki nem gondolta, hogy a magukat családbarátnak beállító fityesz-keresztény kormány így semmibe vesz, ráront félmillió családra.
Hellcat
@F_Viktor: Igen csak ezt a sok hülye nem akarja belátni...
F_Viktor
@Hellcat: Őket nem érdekli az igazság, félkatonai szervezetükben parancsra kell élniük.

Azt nem értem, hogy felvételkor kizáró ok a devizahitel léte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.