Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a...

Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
"A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a díjszabályozást úgy kell kialakítania, hogy az az indokolt költségeket tartalmazza, átlátható és világos legyen. A MEH kétévnyi elõkészítõ munka után 1999. márciusában véglegesítette a földgáz-árszabályozás korszerûsítésére vonatkozó javaslatait. Az új árszabályozást rögzítõ 11/1999. (III. 19.) GM rendelet értelmében minden fogyasztó két tarifát fizet: alapdíjat és gázdíjat. Az alapdíjat a fogyasztó a gázszolgáltató állandó költségei után fizeti, amely akkor is felmerül, ha a fogyasztó nem vételez gázt. Ezek közé a költségek közé tartoznak például a hálózatellenõrzés és karbantartás, a vezetékszivárgás, a 10 évenkénti hitelesítés miatti mérõcsere, stb". - Matolcsy György 2002. február 20.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
@Dr. Felipe: Te nem bízol a fidess maffiában, és a don vittorioban:) Majd bebizonyítják hogy a Gyurcsány ötletére vezették be:)
nyanya001
A szemét oligarcha szolgáltatók mit vezettek be mi ?
Na de majd jön a jóságos maffia és mindent eltöröl !
Pisti271
Az alapdíj kisfogyasztóknak kifejezetten káros.
Amit érvként felsorol költségként, igazságosabb lenne, ha fogyasztásarányosan lenne fizetve, vagyis az egységár tartalmazná.
Durván jelentkezik ez, ha pl átmenetileg lakatlan az ingatlan.
Én intéztem egy ismerősnél e miatt a szolgáltatás felmondását.
Örömmel értesítettek a végelszámolásnál, hogy a rezsicsökkentés miatt,
pusztán 8000 Ft-ot kellett fizetni 9000 helyett. 0 fogyasztás mellett.
Hasonló okból lett átállítva a nyaralónk vezetékesről palackos gázra.
A szezonban elfogyasztott néhány köbméter gázt irreálisan megdrágította a havi ezres alapdíj.
Másik
"Az alapdíjat a fogyasztó a gázszolgáltató állandó költségei után fizeti, amely akkor is felmerül, ha a fogyasztó nem vételez gázt."

Erre írtam nemrég másutt, hogy ilyen alapon alapdíjat számolhat fel a pék, mert akkor is befűti a kemencét, ha egy deka kenyeret sem eszem.

Pisti271
Egyetértek.
Minden felmerülő költséget építsenek be az árba.
F_Viktor
@Pisti271: Jó és igazságos az ötleted, írd meg az mszp.hu oldalra ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.