Kormányzati vezetői autókat szállíthat a Porsche Hungaria Kft., összesen 25 felső-közép és két alsó-közép kategóriás járművet 189 millió forintért. A cégnek nem akadt versenytársa a közbeszerzésen – írja a Napi.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben (Tenders Electronic Daily) megjelent tájékoztató bruttó 189 millió forintért 27 járművet szállíthat a cég. Így egy autóra átlag 7 millió forint jut; az összeg tartalmazza a forgalomba állítás költségeit, az adókat és biztosításokat is.

A PH korábban is szállított járműveket az állami intézményeknek. Az Orbán-kormány 2011-ben cserélte le a miniszterek és államtitkárok autóinak nagy részét a cég által képviselt Skoda Superbekre, mintegy 600 millió forintért 97 autót vettek. Az elődök Audi autói az új kormánynak hivalkodóak voltak, s nem gazdaságos az üzemeltetésük – olvasható a Napi.hu cikkében.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Utolsó leheletükig lopnak...Lásd az előző ciklusuk végén lenyúlt 12 Állami Gazdaság...(is).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Erre van pénz, a szegényekre, az éhező gyerekekre nincs! Na, lehet rájuk szavazni!
Yoda69
Meg van 1 honapjuk, kielhetik magukat. Uresre takarithatjak az allamkasszat, mint tettek 2002-ben is. Aztan vege.
Es kezdodhet az elszamoltatas.
kkalman
"Az elődök Audi autói az új kormánynak hivalkodóak voltak, s nem gazdaságos az üzemeltetésük."
Ettől a mondattól dobtam egy hátast. Fitymasz kormánynak hivalkodóak voltak az Audik. Az. hogy nem gazdaságos az üzemeltetésük, még lehetne vita tárgya. Nagyobb hivalkodás, hogy a választások előtt lecserélik a még feltehetően jó állapotú Audikat új Skodákra.
Ja, hogy a spórolás kormányáról beszélünk?
Dr. Felipe
Pedig a csuti böszme azt hazudta 2010 es kampányban hogy ha megválasztják közbeszerzési stop ot vezet be az új autókra, bútorokra, laptopokra.

Bolseviktor elvtárs már megint loptok csaltok hazudtok.
modera
@Desischado: Egy 7 milliós autó nem luxus kategória, a gyerekeknek meg biztosítsák a szüleik a tisztességes életet, legalábbis ez lenne a normális. Érdekes, itt minden szegény sorsút a kormánynak kellene eltartania? Tény, a gyerekeket én is támogatni szoktam, mert ők azért nem tehetnek arról, hova születtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.