Hazánkban a nők továbbra is jóval kevesebb pénzt vihetnek haza, mint a férfiak, a különbség átlagosan 21 százalék, de van, ahol eléri a 30 százalékot is – derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu bérfelmérés legújabb kutatásából.

A legfrissebb adatok szerint 2013-ban a férfiak bruttó átlagfizetése 220 ezer forint volt, míg a nőké 173 400 forint, így a különbség 21 százalék, ami egyébként jóval magasabb az európai 16 százaléknál – olvasható a Fizetesek.hu felmérésében.

A tanulmány megállapította azt is, hogy minél magasabb pozícióban dolgozik egy nő, annál nagyobb lemaradásra számíthat a férfiakkal szemben. A legnagyobb differencia ugyanis a felsővezetők között mutatkozott, ahol a nők átlagosan 26 százalékkal kerestek kevesebbet férfi kollégáiknál, a középvezetők esetében pedig már jóval kisebb, 18 százalékos a lemaradás – számolt be a Napi.hu.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@miazavalami: Lehet játszani... Tudsz-e annyit, mint egy harmadikos?
Ha jól számolom? 1 liter 1000 ml. 25,5 centiliter az 255 ml.
5 dl = 500ml 72 ml=72ml 1255-572= 683 ml = 6 dl 8cl 3 ml víz van az edényben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
modera
@Szvetlana: Na, ezek valóban nincsenek, de néhány szurikátát nem bánnék...:-))
Szvetlana
@modera: Az meg mi a csudának kellene neked?
modera
@Szvetlana: Olyan aranyosak, a gyerekeim is meg voltak tőlük őrülve a Vadasparkban.
pacsni
mèg mindig nemèrtem, hogy honnan a fenèbe talàltak ki ezeket a fizetèseket? ki a banat keres ennyi pènzt havonta? A brutto nemèrdekel minket, minket a netto rdekel amit zsebre teszunk, mert csak azt tudjuk kolteni. a brutto az megy a viki zsebebe.
modera
@pacsni: Te csak jajveszékelni tudsz folyton? Nagyon sokan keresnek ennyit, még jóval többet is. A Viki zsebébe pedig nem megy ebből semmi, az államhoz megy, az egészségügybe, a munkanélküliek támogatására, stb.
pacsni
@modera: igen! az àllamhozmegty ès amikor a vikinek kell, akkor lenyulja. Kulonben emgemnemèrdekell, hogy ki mennyit keres havonta, mert èn rendesen megvagyok fizetve 4-szer annyit keresek,mint ahogy itt beakarjàk etettni az embereket.(amit èn nemhiszek el, csak ti)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.