A kormány február utolsó napján újabb 3,5 milliárd forintot költött el a költségvetési tartalékból, így két hónap alatt 16,6 milliárd forintnyi előre nem várt kiadás dőlt ki a szekrényből, ami rámutat a költségvetési tervezés hiányosságaira. A kormány ennek ellenére kényelmes helyzetben van, hisz az év hátralevő tíz hónapjában még 96,4 milliárdost fordíthat az előre nem látható kiadásokra. A költségvetési törvény elvileg rendkívül szűk keretek szab a kormánynak, ugyanis az adóbevételek elköltésének szabályozása – a jog szerint – a parlament joga, ám az elmúlt húsz év folyamán a kormány a költségvetés feletti ellenőrzést szinte teljes mértékben elvonta a parlamenttől. Ma már a kormány jelentős átcsoportosításokat hajthat végre a büdzsén belül – erről csak utólag kell tájékoztatnia a parlamentet, vagy eleve a parlament mond le bizonyos kiadások kontrollálásáról, mondván az adott keret minden további nélkül átlépheti a kabinet.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Fosztogatnak osztogatnak !
saját maguktól semmit nem sajnálnak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Majd amikor vissza kell tenni a kivett tartalékot, akkor ismét kapunk egy Orbán-levelet ( remélem nem lesz rá ideje...) hogy a gonosz Eu, meg a zemútnyócév, de leginkább az Ukrán válság, különösképpen a szocialisták az okai a közpénzszórásnak !
kukac50
Minden politikustól el kell venni,annyit,hogy csak egy kis háza legyen,be bútorozva,egy autója..
Éljen egyszerűen a többi vagyonukat meg az államadósságra és az állam által kibocsájtott értékpapírok visszavásárlására kellene fordítani.
A rossz döntésük árát fizessék meg.
hattorihanna
@pbalage: Pontosan!Ha azt látjuk hogy elkezdik szórni a zsét ész nélkül,akkor az annyiból pozitív,hogy Buktát sejtenek a választásokon.Gondolom azért is tartalékoltak egyáltalán valamennyit,hogy még dobnak belőle pár koncot a népnek a választások előtt,hátha...
csikknorisz
Engem az se lepne meg, ha tíz darab pepita pókpetére költenének húszmilliárdot, mert az nélkülözhetetlen, mert az kell. Ilyeneken nem meglepődni kell, hanem hálásnak lenni, hogy ehhez mi is hozzájárulhattunk minden egyes megkeresett és elköltött forintunkkal. Csak nemzetellenes hazaárulók nem örülnek ily' megtiszteltetésnek.
kkalman
@kukac50: De ezt visszamenőleg kellene megcsinálni az elmúlt 24 év összes politikusánál. Talán még az egész államadósságot is ki lehetne fizetni az összeharácsolt vagyonból.
Desischado
@kkalman: Ezt én is támogatom! Remélem, hogy Hattorihannának igaza lesz! Csak már ott tartanánk! De nekem is van egy érzésem, hogy a vesztüket érzik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.