A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.

Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért politikusa pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: Matolcsy György és "bűntársai" bennfentes, szigorúan bizalmas információkat szivárogtattak ki bankároknak, jogosulatlan előnyhöz juttatva egy szűk kört.

Véleménye szerint a 2011. november 17-ei kereskedési adatok alátámasztják a Matolcsy György egykori kabinetfőnökének könyvében szereplő, erről szóló információkat.

Wiedermann Helga, Matolcsy György egykori kabinetfőnöke Sakk és póker című könyvében azt írta, hogy Matolcsy 2011. november 17-én együtt ebédelt a Goldman Sachs bankáraival, és az ebéden "csak úgy mellékesen megjegyezte", hogy Magyarország aznap délelőtt felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Scheiring Gábor szerint Wiedermann Helga állítását az is hitelesíti, hogy Orbán Viktor a könyvről azt mondta: nem kalandregény.

A PM politikusa közölte: Matolcsy Györgynek le kell mondania a jegybank éléről, ez azonban nem elég. A kormányfőnek válaszolnia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György "mire készül", illetve adott-e utasítást miniszterének arra, hogy szivárogtassa ki a bizalmas információkat – jelentette ki.

Scheiring Gábor feltette a kérdést, más kormánytagok rendelkeztek-e információval arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, és szereztek-e hasznot ebből. Arra is rákérdezett, hogy Szijjártó Péter miniszterelnökségi államtitkár "hirtelen vagyonosodása" összefügg-e ezzel.

A politikus azt mondta, ha a baloldali összefogás győz a választáson, kivizsgálják az esetet.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes arról beszélt, bebizonyosodott Matolcsy György alkalmatlansága, csak az a kérdés, "bűnös tudatlanság vagy tudatos bűnösség" volt részéről a kiszivárogtatás.

A szocialista politikus azt mondta: Matolcsy György felel a gyenge forintárfolyamért, a forint megerősödése érdekében pedig kormányváltásra van szükség, hogy ne legyen kitéve "felelőtlen emberek tudatlan megjegyzéseinek".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Bokros Lajos az ATV-én -tökéletesen egyezik a véleményünk-Matolcsy azzal,hogy elárulta:
"Matolcsy egy munkaebéden mintegy mellékesen a Goldmann Sachs három bankárának, hogy aznap reggel Magyarország váratlanul az IMF-hez fordult hitelért"

Ha véletlen elszólás volt akkor gazdasági bűncselekmény,köztörvényes.
Ez adódik abból,amit eddig is tudtunk azhogy Matolcsy egy gazdasági debil,s mint ilyen, hasonlókkal veszi körül magát mint Orbán.
Ám ha szándékos kiszivárogtatás akkor kérdés kinek a megbízásából tette,uis az IMF szerződést kormány módosíthat ,köthet-a kormány pedig mint ismert egyszemélyes Orbán-akkor gazdasági hazaárulás.
Matolcsy egyszerre gátlástalan és hülye, ami a lehető legrosszabb kombináció általában is, jegybankelnökként különösen. Ebben is mint cseppben a tenger ott az egész FideSSes működés. Minket szénné magyarnemzeteztek, mert hol a függetlenség meg a nemzeti elkötelezettség, meg ugye a bankárvircsaft?
És akkor Matolcsy? Orbán jobbkeze egyrészt hazaárul michelin csillagosban, másrészt Orbán megrendelésére írja meg az ő harcát (Sein Kampf), majd az IMF kénytelen jelezni, hogy bizony ilyet nem illik csinálni művelt emberek között.Hol van Szabó Anna? Hol a vezércikkek sorozata a magyarnemzetben? Hogy oda a függetlenség, meg minden egyéb?
Se Matolcsy se Wiedermann Helga nem ért semmit. Hisz - írja - az ebéd rövid volt, mentek telefonálni, hogy támadást indítsanak a forint ellen. Igazi dilettánsok. Támadást nem vásárlással, hanem eladással indítanak, itt épp saját gazdagodásuk érdekében indítottak háborút, hisz ha jön IMF, akkor erősödik a forint, tehát lehet olcsón venni és drágán eladni. Ugyanis ők ebből élnek.

Ez az apró jelenet pontosan mutat rá az egész orbáni táncra. Matolcsy egyszerűen hülye, minden amit csinál dilettáns, de a világ bonyolult és ezért néha a dilettánsoknak is sikerülhet pillanatnyi túlélést nyerni.

Nem mókás. Miközben a fél világ mosolyog és lenéz, addig nekünk minden nap fáj. Mert mekkmester a jegybankban az nem vicces...
Desischado
Akasszanak fel, vagy legyen belőlem hátsóbejáratú ribi valamelyik Thaiföldi bordélyban, ha orbán nem tudott róla! Naná, hogy tudott, és nyilván tartotta a markát! Hazaáruló, rablóbanda mind! Kötelet nekik! Ilyen aljas, hazug, embertelen, rabló kormánya még nem volt ennek az országnak! Minden napra jut valami gyalázat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.