Zászlófelvonás és díszőrség lesz minden nap vasárnaptól a Parlament előtt, a feladatot a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége látja el – közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nemzeti lobogó felvonása reggel 8.30 órakor kezdődik, amelyben a Díszegységhez tartozó Honvéd Koronaőrség és Honvéd Palotaőrség állományából kilenc zászlófelvonó és díszőr, valamint egy kisdobos vesz részt.

A lobogót 17.30 órakor (nyári időszámítás szerint 18.30 órakor) vonják le.

Napközben 9 órától 17 óráig (nyári időszámítás szerint 18 óráig) a Díszegységhez tartozó Honvéd Díszzászlóalj óránkénti őrségváltással katonai díszőrséget ad a téren.

A 32. Nemzeti Honvéd Díszegység alegységei új megbízásuk mellett továbbra is ellátják a Köztársasági Elnöki Hivatal protokolláris jellegű őrzését, az állami rendezvényekhez kötődő protokolláris díszelgési feladatokat, valamint a Szent Korona protokolláris és biztonsági őrzését.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Nem lehetne egyszer Orbánt felvonni, oszt hadd lobogjon...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@dömdödöm: Na most aztán megkaptad! Szégyeld el magad te demagóg!
Desischado
@drSimon: Én meg javaslom, hogy próbálja ki, milyen a fagyos télen mindennap órákig kint lenni, verni a jeget, és lapátolni a havat, éhbérért! Én csináltam! Nehogy megszakadjon a szivem értük! Biztos többet kapnak azért az egy óráért, mint én közmunkában!
Pálinkafőző Rézüst
@drSimon: nem igaz! Nézzl utána a részleteknek, mielőtt a demagóg szövegedet (diktálták) ideírod!!!
drSimon
@Pálinkafőző Rézüst: Talán nem kellene annyi sok pálinkát főzni! A katonai részleteknek te ( ha már tegeződünk) is utána nézhetsz, akárcsak dömdödöm társad, mielőtt valótlanságokat írkáltok. Nem értem, miért a parancsot teljesítő, feladatot végrehajtó katonákat támadjátok, akik ugyanúgy nem tehetnek erről az egészről, mint ti.
Pálinkafőző Rézüst
@drSimon: itt mindenki tegeződik. És ne személyeskedj, ha nem tudsz valamit konkrétan! Bizony-bizony többet kapnak!!! Nézzél csak utána serényen...:)))
drSimon
@Pálinkafőző Rézüst: Erre csak annyit, családon belüli érintettség okán első kézből rendelkezem a szükséges információkkal, ezért is érint meglehetősen érzékenyen több vagdalkozó, tudatlan, az őröket támadó hozzászólás és a keresményükről szóló mendemonda. (Ide most egy nagy pontot tettem, részemről ez a téma befejezve.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.