Zászlófelvonás és díszőrség lesz minden nap vasárnaptól a Parlament előtt, a feladatot a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége látja el – közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nemzeti lobogó felvonása reggel 8.30 órakor kezdődik, amelyben a Díszegységhez tartozó Honvéd Koronaőrség és Honvéd Palotaőrség állományából kilenc zászlófelvonó és díszőr, valamint egy kisdobos vesz részt.

A lobogót 17.30 órakor (nyári időszámítás szerint 18.30 órakor) vonják le.

Napközben 9 órától 17 óráig (nyári időszámítás szerint 18 óráig) a Díszegységhez tartozó Honvéd Díszzászlóalj óránkénti őrségváltással katonai díszőrséget ad a téren.

A 32. Nemzeti Honvéd Díszegység alegységei új megbízásuk mellett továbbra is ellátják a Köztársasági Elnöki Hivatal protokolláris jellegű őrzését, az állami rendezvényekhez kötődő protokolláris díszelgési feladatokat, valamint a Szent Korona protokolláris és biztonsági őrzését.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Nem lehetne egyszer Orbánt felvonni, oszt hadd lobogjon...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
"Kenyeret és cirkuszt". Minél kisebb a kenyér annál nagyobb a cirkusz !
rokker33
És ez hány 100 millióba fog nekünk kerülni ez a cirkusz?
Nil
Emlékezve OV fényképére kell neki minden napra egy kis csoda, egy kis ámuldozás, egy kis meghatódás önmaga nagyságától.
silber13
A Bazilikában meg minden vasárnap hálaadó ünnepi mise a Teremtő számára, hogy ilyen elmebeteg dilizései mellett még mindig vagyunk páran magyarok!
perfekt
Aszongya a szomszédom--mint az úttörő táborban szokás volt.
dömdödöm
Honvéd Palotaőrség állományából kilenc zászlófelvonó és díszőr, valamint egy kisdobos vesz részt.
Kisdobos ? ?? ?
Jesszus mária szent jézus krisztus aki szent vérét adta értünk a kereszten és harmadnapra feltámadt hogy elhozza a világosságot és igazságot teremtsen a földön ,a mindenható Isten az univerzum teremtője ,ember és minden állatok kiötlője
a föld és levegő teremtője ,ragyogó forró napunk és fénylő holdunk megalkotója
és az összes szentek . Bocsássatok meg minden élő embernek aki vétkezett és oldozzátok fel az atya és a szentlélek nevében mindörökké . Ámen !
pacsni
ès a miniszterek levonàsa mikor lesz a Kossuth tèren? remèlem àprilis 6- ka elott!
Dr. Felipe
Magyarország jobban teljesít, a rongyrázásban főleg. Csodálkozom hogy a korona másolatát nem úsztatják naponta Esztergomig és vissza amire már volt példa a múltban.
Sziszifusz
Ne naponta legyen zászlófelvonás, legyen óránként ! Ha lehetne akkor éjjel is.
Bár az is megoldás lenne,hogy ha le sem vonnák a zászlót, imádott vezetőnk O.V. dicsőségére, örökké lobogna.
adrenalink
Nem lehetne egyszer Orbánt felvonni, oszt hadd lobogjon...?
Mobil123
@dömdödöm: Húúú ezt jól mondtad:-))))))
Mobil123
Lehet hogy lesz kisdobos és úttörőtábor is hamarosan? :-)
Szvetlana
Katonásdit játszanak a tele-here díszmákok. Sajna a mi pénzünkön. A hatalom mánia megnyílvánulása díszkötésben.
Pálinkafőző Rézüst
Mostantól katonai díszőrség őrzi a lobogót a parlamentnél, még kisdobos is lesz velük. És egy úttörő emlékezteti Dagilaci eftássat, kisztitkári, valamint későbbi emeszempés esküjére! Új Magyarország! Kinek nincs ettől hányingere?? Jah, aki kiszolgálta elvtelenül a múltat, jelent, jövendőt!!? Igaz, verőce és tsai. eftássak???
Bolgyirev
Hát ha már hazavédésre nem használható a honvédségnek nevezett csoport, akkor legalább csináljanak valamit!
yazo64
A Parlamentnél ha már nincs belbecs, legyen külcsín...

Nem rasszizmusból idézem a viccet, behelyettesíthető bárkivel:

A cigánynak van már vagy kéttucat gyereke, elhatározza, hogy elmegy a doktorhoz, tanácsot kér tőle, mit tegyen gyerekáldás ellen.
- Használj kotont, cigány - tanácsolja neki a doktor.
Vesz egyet, elhatározza, hogy használat előtt kipróbálja. Kibontja a csomagot, megpróbálja felhúzni, húzza, húzogatja... Meglátja a felesége, összecsapja a kezét:
- Jesszusom! A purdék éheznek, te itten meg a faszodat cicomázod?!
Cicamama55
Új munkahely teremtés látványosan,jó pénzért, vagy esetleg a sokat magasztalt közmunka keretében? Végül is mindegy! Egy biztos, nagyon jól állhatunk, ha a mi kicsi országunkban ez a legégetőbb hiány..Cicomázzuk a jelentéseket, adatokat, az egész külső felületünket fényezzük, mint egy eladó sorba kerülő lány! Csak ha bepillant valaki a belső tartalomra, megnézi mi lapul a fényezett réteg alatt derül ki a valóság!
nezelodo
"adrenalink
Nem lehetne egyszer Orbánt felvonni, oszt hadd lobogjon...?"

Azért én nem fogalmaznék ilyan sarkosan, de azért elmormoltam egy versrészletet: "...ha a meggymagot kiköpted a szádból, mondj értük egy Áve Máriát..."
craven
valami ismerős jól fog keresni ,,,,ti mennyit adnátok havonta ezért a semmiért? 1-2 milliot? pfff ----undorító...
1magyar
40 éve az iskolában is minden reggel zászlófelvonás volt.
kkalman
Megint valami felesleges hülyeségre szórják ki a pénzt az ablakon, valamelyik csókos zsebébe.
Szvetlana
@kkalman: A turisták majd élvezik, de az éttermi számlák után lelohad a kedvük Budapesttől
csa-csa
@Mobil123: azt hittem rég nincs sem kisdobos, sem úttörő!
dömdödöm
A diszörség 9 órakor kivonszolja magátót a kossuth térre és robot mozgással teljesen feleslegesen minden nap felhúzza a zászlót havi 180 000 ft -ért /fő
A villamosvezető 4 30 -től keccsöl ennél jóval kevesebbért megfeszítve minimum 8 órát van mikor többet nem kevés felelősséggel a hátán :-(. Gratulálunk ! Ez kell ide nagyon !
:-(
Mobil123
@csa-csa: "A tájékoztatás szerint a nemzeti lobogó felvonása reggel 8.30 órakor kezdődik, amelyben a Díszegységhez tartozó Honvéd Koronaőrség és Honvéd Palotaőrség állományából kilenc zászlófelvonó és díszőr, valamint egy kisdobos vesz részt." - Én is de ezek szerint tévedtünk mind a ketten. Ebből következtettem arra hogy lesz még tábor is (Én annak idején voltam és jó volt:-)) )
silber13
Tessék mondani, ugye időnként lesz majd zászló levonás is? Nem csak felhúzás?
Desischado
@adrenalink: Ez király volt! Én is támogatom a remek ötletet! (szakad a röhögéstől)
Desischado
Rázzuk a rongyot, de a fenekünk lóg ki a nadrágból! Tessék már megmondani, mennyit kapnak ezért a "nehéz munkáért" a delikvensek? Nemhiába nagy az isten állatkertje! Már azt sem tudják, mit találjanak ki jódolgukban!
nezelodo
Na ezzel nem csábítja haza Londonból a kimenekült fiataljainkat, nem fogják azt hinni, hogy már ebben is leköröztük őket!
drSimon
@Desischado: Javaslom, próbálja ki milyen lehet esőben, hóban, fagyban vagy 40 fokos hőségben mozdulatlanul ott állni a téren egy órán keresztül! Van egy sejtésem, soha többet nem lesz kíváncsi rá! Mennyit kapnak ezért a koronaőrök, palotaőrök, díszőrök? Ugyanannyit, mint addig, egy fillér többlet nélkül..talán elhivatottságból, fanatizmusból, hazaszeretetből csinálják, mert még ilyen emberek is vannak...szerencsére!
drSimon
@dömdödöm: Nézzen utána a részleteknek, mielőtt a demagóg szövegét ideírja!
Tényfeltáró
Akkor lesznek szarban, ha április 6-án a fehér zászlót ráncigálják fel.
trenszmen
Nem zászlót kellene felvonni minden nap.
Jutna minden napra egy szárítani való :)
Egész napi láblógatás után talán észhez térnének a politikusok :)
Brother Louie
@dömdödöm: Na most aztán megkaptad! Szégyeld el magad te demagóg!
Desischado
@drSimon: Én meg javaslom, hogy próbálja ki, milyen a fagyos télen mindennap órákig kint lenni, verni a jeget, és lapátolni a havat, éhbérért! Én csináltam! Nehogy megszakadjon a szivem értük! Biztos többet kapnak azért az egy óráért, mint én közmunkában!
Pálinkafőző Rézüst
@drSimon: nem igaz! Nézzl utána a részleteknek, mielőtt a demagóg szövegedet (diktálták) ideírod!!!
drSimon
@Pálinkafőző Rézüst: Talán nem kellene annyi sok pálinkát főzni! A katonai részleteknek te ( ha már tegeződünk) is utána nézhetsz, akárcsak dömdödöm társad, mielőtt valótlanságokat írkáltok. Nem értem, miért a parancsot teljesítő, feladatot végrehajtó katonákat támadjátok, akik ugyanúgy nem tehetnek erről az egészről, mint ti.
Pálinkafőző Rézüst
@drSimon: itt mindenki tegeződik. És ne személyeskedj, ha nem tudsz valamit konkrétan! Bizony-bizony többet kapnak!!! Nézzél csak utána serényen...:)))
drSimon
@Pálinkafőző Rézüst: Erre csak annyit, családon belüli érintettség okán első kézből rendelkezem a szükséges információkkal, ezért is érint meglehetősen érzékenyen több vagdalkozó, tudatlan, az őröket támadó hozzászólás és a keresményükről szóló mendemonda. (Ide most egy nagy pontot tettem, részemről ez a téma befejezve.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.