Magyarország a munka mellett gyermeket nevelők megbecsülésében is jobban teljesít – jelentette ki a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány által bevezetett adórendszer több pénzt hagy a családok zsebében, és azt üzeni, hogy a családtámogatási rendszer alapja ma már nem a segélyezés, hanem a munka után járó adókedvezmény – mondta Selmeczi Gabriella. Szavai szerint "a családok akkor lesznek erősek, ha a gyermeknevelés feltételeit nem segélyekből, ilyen-olyan állami támogatásokból, ellátásokból, hanem munkából sikerül megteremteni".

Ezért egy "totális szemléletváltással" úgy alakították át az adó- és a foglalkoztatási rendszert – folytatta –, hogy minél több szülő dolgozhasson, és hogy minél több maradjon a fizetésből a gyermekes munkavállalók zsebében, vagyis az állam eleve lemond az adóbevételek egy részéről a dolgozó szülők javára.

A szóvivő közölte: ennek köszönhetően 2011-ben, 2012-ben és tavaly 180-180 milliárd forint maradt a gyermekes munkavállalóknál. Idén azonban ennél is többet, 230 milliárd forintot hagynak náluk, 2014 januárjától ugyanis tovább csökkent a kiskeresetű szülők adója.

Selmeczi Gabriella mindezek alapján azt mondta: az ország a munka mellett gyermeket nevelők megbecsülésében is jobban teljesít, mint a Gyurcsány-korszakban, amikor magas munkanélküliség, magas adó sújtotta őket, továbbá elvették az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.