Háromnapos nem hivatalos erdélyi látogatásra érkezett hétfőn Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Altorjai Anita, az elnöki hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: Áder János és felesége, Herczeg Anita hétfőn délután repülőgéppel érkezett Nagyszebenbe, ahonnan azonnal a székelyföldi Sepsiszentgyörgyre utazott.

Erdélybe látogatott Áder János

Áder János útja során kulturális rendezvényeken vesz részt, történelmi emlékhelyeket keres fel, és tiszteleg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Sepsiszentgyörgyön hétfő este megtekinti a Tamási Áron Színház Hamlet előadását. A Bocsárdi László szepsiszentgyörgyi színházigazgató által rendezett előadást öt kategóriában (köztük a legjobb előadás, legjobb rendezés, legjobb férfi főszerep) jelölték a Román Színházi Szövetség 2014-es díjára. Az áprilisi díjátadó gáláján derül ki, hogy a jelölések közül hányat sikerül díjra váltania a társulatnak.

Az MTI-hez eljuttatott program szerint a köztársasági elnök kedden ellátogat a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba, Kézdivásárhelyen megkoszorúzza az 1848-49-es szabadságharc székelyföldi hősének, Gábor Áron ágyúöntő mesternek a szobrát. A Háromszék és Csíkszék közötti Nyergestetőn kopjafát állít a szabadságharc egyik emlékezetes ütközete helyszínén.

Szerdán meglátogatja a bonchidai Bánffy-kastélyt, és válaszúti kúriájában keresi fel Kallós Zoltán néprajzkutatót. A köztársasági elnök szerdai kolozsvári programjában szerepel egy séta a Házsongárdi temetőben, valamint a Szent Mihály plébániatemplom meglátogatása.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
"Sepsiszentgyörgyön hétfő este megtekinti a Tamási Áron Színház Hamlet előadását."

Nem tudom, hányan laknak Sepsiszentgyörgyön, de ha van egy magyar színházuk,
kicsit jobban állnak, mint mi itthon.
QQCSI
@QQCSI: Még hatvanezer lakosa sincs... , de lefogadom, több és jobban ellátott egészségügyi intézménye van, mint Budapest külső kerületeinek, a 80-100 ezres lakosságához képest.
tavaszi
@QQCSI: ideje kilátogatnod , és akkor nem kérdeznél ilyeneket ...tisztulna a látásod ...ha testvérrel találkozik az ember az mindég lélektani pluszt ad a hétköznapokhoz.
QQCSI
@tavaszi: ma, 08:55 Ne fárassz kérlek, ezzel a testvéri dumával! Nekem nem testvérem az erdélyi magyar, ahogy az argentin és az ukrán sem. A rokonaimmal beérem, nem vágyom többre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok