Magyar Péter azt akarja, hogy Orbán Viktor antikorrupciós garanciák nélkül kapjon meg minden pénzt Brüsszeltől? - kérdezi Donáth Anna

Azon dolgoznak majd az EP-ben, hogy antikorrupciós garanciák nélkül adják oda Orbán Viktornak a pénzeket? – kérdezte Magyar Pétertől a Momentum politikusa.

Úgy tűnik, Magyar Péternek sikerült magára haragítania a Momentumot, pedig pénteki tüntetésére még Donáth Anna pártelnök is kiment. Ám amit Magyar az EU-val és az Európa-politikával kapcsolatban szombaton Puzsér Róbertnél elmondott, azzal kiborította Cseh Katalint, a párt EP-képviselőjét – értesült a hvg.hu.

Donáth Anna kiborult, és nem tudta visszafogni magát Magyar Péter egyik megjegyzése kapcsán

Orbán csak úgy kapjon meg minden pénzt? – kérdezi Donáth Magyar Pétertől – Fotó: Facebook

A Momentum közleménye szerint Magyar a Puzsérral közös beszélgetésén a Cseh Katalin által is kidolgozott, uniós jogállamisági mechanizmust kritizálta, emellett az Orbán-kormányról szóló Sargentini-jelentés pontjainak többségét „bullshitnek” nevezte. Erre reagált úgy Cseh Katalin egy Facebook-posztban Magyarra utalva: „Ezek szerint ő és pártjának EP-képviselői azon dolgoznak majd Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a Bizottság ne követeljen jogállami és antikorrupciós garanciákat, adja csak oda Orbán Viktornak a felfüggesztett pénzt?”

Cseh megjegyezte: “Egyedüli magyarként vettem részt a jogállamisági mechanizmus megalkotásában. (…) Ez jelenti a magyar érdekek védelmét uniós szinten, az ellenkezője pedig nem a magyarok, hanem Orbán Viktor érdekeit védi.” Hozzátette: az, hogy Európa egy évtized semmittevése után végre felvette a kesztyűt az Orbán-kormány demokráciarombolása ellen, a momentumos képviselők munkájának is köszönhető, és erre büszkék vagyunk.”

A hvg.hu is emlékeztet arra, hogy a Momentum április 19-i kampánynyitóján Donáth Anna pártelnök óvatosan viszonyult Magyar Péterhez és a körülötte kialakult jelenséghez, a pártjához. Donáth elismerte, hogy Magyar mozgalma hatékony, nagy energiákat szabadított fel a társadalomban, de néhány más kérdésben bírálta Magyart, például éppen az EU-s politikát a Fideszhez hasonlóan látó megjegyzései miatt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@KisTehen: Aki a lopast meghiusitja, az neked hazaarulo? Akkor te bünpartolo vagy!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
Magyar beszól mindenkinek. Kicsit arra a cigányra hasonlít, amelyik szembejön a kurvájával, majd kötekedik:
- Mit nézed a nőmet, geci?!
- Nem néztem.
- Miért, szerinted ronda, te buzi?!
teuton
@Maccska: Jo esellyel a fitymasznak sem lesz 12 ingyenelöje Brüsszelben havi 3-4 millaert az europai adofizetök penzeböl Europat hatbatamadni... De mar megint csak a levegöbe pofazva josolgatsz, fogadj velem! Szerintem 10en sem lesznek! Mennyit teszel ra? A 2. fogadasom, hogy MPnek legalabb 2 kepviselöje lesz! Ha erre nem tudsz erdemben valaszolni, akkor dugulj el a következö 50 evre!
Sakk Matt
@teuton: ...

„Hogy mi az árulás, azt a tett dátuma dönti el.”
/Armand Jean du Plessis de Richelieu/
Peller Anikó
@Tehén: 19:50, "'"te meg egy olyat messiást imádsz, aki 14 évig maga is részt vett a lopásban, akkor ki a bűnpártoló balfék?"'"

Az aki 14 éve folyamatosan, előre megfontolt szándékkal, megszakítás nélkül a mai napig lop és azt te teleszájjal imádod, a gecit te marha aki vagy, egy bűnpártoló balfék, mert kevés eszed van, azért.

Téged még a fidesz is szégyell, dehát értelmes embert nyilván nem találnak erre a munkára hülyegyerek.
Peller Anikó
@Macskatehén: Te meg a mi népünk szégyene vagy, geciromán. De nem vagy vagy.
NKF
Remélem a Momentum megy a levesbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.