Előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság a helyi nőifoci-csapat edzőjét, aki a gyanú szerint molesztálta az egyik fiatal játékost – közölte a megyei törvényszék szóvivő bírája kedden az MTI-vel.

Máté Kinga elmondta: a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős. Az előzetes letartóztatás indoka, hogy a nyomozás jelenleg is folyik, és fennáll annak az esélye, hogy megpróbálja befolyásolni a tanúkat a férfi, aki a felmerült terhelő bizonyítékok ellenére nem tett beismerő vallomást.

Hozzátette: az ügyben minősített szexuális visszaélés ügyében folyik eljárás; ennek oka, hogy az áldozat 18 évnél fiatalabb, a férfi pedig edzői minőségében követte el tettét a gyanú szerint.

A Kisalföld című megyei napilap keddi beszámolója szerint a múlt héten bejelentést tettek a rendőrségen az edző ellen a Soproni FAC együttese egyik 15 éves játékosának szülei, két nappal később pedig szexuális kényszerítés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került az edző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.