Két ártatlan embert néztek rablónak, és megbilincselték őket a nyílt utcán. A rendőrséggel együtt kell fizetniük.

Kártérítésre kötelezte szerdán a Győri Ítélőtábla a Terrorelhárítási Központot (TEK) és az Országos Rendőr-főkapitányságot egy jogellenes intézkedés miatt – írja a Kisalföld.

A rendőrség operatív nyomozást folytatott egy csoportos rablás ügyében, s a megfigyelt címen egy olyan férfi jött közeli hozzátartozójával, akinek fizikai adottságai igen hasonlítottak az erőszakos rablóéra. Emellett más egyezések is megtévesztették a hatóságot, például, hogy Citroënnel jött az emberük.

A meghurcolt felperes 1 milliót, társa félmilliót követelt, a Tatabányai Törvényszék pedig félmillió-félmillió forintos kártérítést állapított meg nekik azzal, hogy az ORFK és a TEK ezt egyetemlegesen fizeti meg (vagyis úgy osztoznak a költségen, ahogy jónak látják) – írja a lap.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Lehet, hogy ezúttal nem jedinek hanem birodalmi rohamosztagosnak nézték őket? Persze csak miután hajdujani kiadta az utasítást: Lükéim, az Ernő legyen veleTEK! :-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@Dr plágium: ma, 07:30 Tekintettel arra, hogy úgy qa TÖK-ös fiúk zsoldját, mint a rájuk kiszabott büntetést te, én, mi fizetjük, még jól is jártunk...:) A kártérítettek meg nyertek egy kis apanázst.
Tekla
Mért lehet ezeket sima civilekre ráuszítani , mint egy kutya falkát? Mért kell ezeknek üvölteni , hogy az ember nem érti mit mondanak és egy ártatlan embert , hogyan bilincselhetnek meg? Pláne ha együtt működést tanúsít velük megy , nem áll ellen? Ki ad erre parancsot , bírósági intézkedés nélkül ,ártatlanság vélelme , stb?
QQCSI
@Tekla: "Ki ad erre parancsot , bírósági intézkedés nélkül ,ártatlanság vélelme , stb?"

Szerinted?
coyote3
Két dolog ehhez.
1. A szakértelem teljes hiánya egy jogellenes intézkedés.
2. Majd a mi adónkból fizetnek...
ila51
Csak nem ezek is már napszemüvegben vannak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.