A válság előtti évekhez képest közel kétszer annyian vannak azok Magyarországon, akik úgy érzik, még élelemre sincs elég pénzük. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) felmérése szerint 2011/2012-ben a magyarok 30 százaléka tartozott ide, míg 2006/2007-ben ez az arány 17 százalék volt. A 2008-ban indult gazdasági világválság után a legtöbb országban megindult a gazdaság kilábalása, a GDP (bruttó hazai termék) növekedését azonban nem követte a munkaerőpiac helyzetének javulása, sok helyütt a munkahelyteremtés nélküli kilábalás jelei láthatók. A munkanélküliség magas maradt, a válság pedig különösen a szegényebb rétegeket ütötte meg. Főleg a fejlett országokban volt jellemző, hogy az elmúlt években erőteljesen meghúzták a költségvetési nadrágszíjat. Nyilván a megszorítások többségében nem segítettek a szegényebb rétegek helyzetén. Az OECD szerint például nem a válság közben kellene a munkanélküli ellátásokat csökkenteni. A válság során a jövedelem...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: a.a
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vidi500
@coyote3: Valós probléma! Az átkosban nem volt ilyen. Szégyen és gyalázat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dolfi57
@nemjoezigy: Az Antal kormány is azzal kezdte, hogy előbb saját magukat hozták helyzetbe, azzal kezdték hogy a fizetésüket meg állapitották. Olyanok ültek be a Bársony székbe, mint BOROS PÉTER a Nagy Októberi Szocialista Forradalom érdemrendjével a nyakába, Hugyos Balázs Belügyminiszter, aki ügyvéd volt, és a tömegbe akart lövetni a TAXI s blokádnál, stb. Akkor mit várjon el a kisember, aki örült, hogy vége a szocializmusnak, és cserében kapták a nyakukba a szocialista párt volt igazgatóit, TSZ elnökeit, mint KFT tulajdonosokat. A békés átmenetnek ez volt az ára. És illik tudni, hogyha nincs Németh Miklós az utolsó szoci Miniszter elnök, aki a Munkásőrséget egy napon egy időben pontosan órára percre leszereltette az ERRE KIJELÖLT HONVÉD ALAKULATOKKAL. Ez tudomásom szerint ugy vitte véghez, hogy a megadott hónap,napon, pontosan reggel 8.-órakkor az ország összes munkásőr laktanyáját, fegyver raktárait meg szállta az MN pontosan precizen végre hajtva. A munkásőröknek semmi esélyt nem adva a fegyveres ellenállásra. Mert ha ezt nem teszi meg Németh M,akkor itt vérfürdő lett volna, és nem lett volna békés át menet.
modera
@vidi500: Az átkos volt a szégyen és gyalázat.
modera
@Hellcat: @szaboria1: Megint azt akarják az emberekbe sulykolni, hogy ez 4 éve van így. Ez nem igaz!!!
vidi500
@modera: Bővebben? Az nem háborgat, hogy most az emberek 80%-a rosszabb és kilátástalanabb helyzetben van mint az átkosban volt? (Ez alatt nem csupán az utóbbi 4 évet értem).
Ha valaki politikai véleményt formál, minimum akkor hiteles, ha a teljes magyarság léptékében, (ami közel 10 millió ember) gondolkodik, és túl lát magán.
vidi500
@nemjoezigy: "(senki nem tudta akkor, hogy ilyen szabad-rablási lehetőségük lesz az illetékeseknek) "
De tudták! AZ ILLETÉKESEK!
yazo64
"- Mi a különbség Kádár és Antall között?
- Az, hogy Kádár 33 év alatt sem tudta megkedveltetni velünk a szocializmust, Antallnak ez 1 év alatt sikerült."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.