Az elmúlt négy év erőfeszítéseinek és lépéseinek köszönhetően ma Magyarország közel került ahhoz, hogy kikerüljön a válságból – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn a Somogy megyei Csurgón.

"2010-ben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy Magyarország újra erős ország legyen, (...) ismét éllovas legyen a régióban és Európában az egyik legjobban teljesítő gazdaság legyen" – fogalmazott a közigazgatási és igazságügyi miniszter a határ menti városban tartott lakossági fórum előtt újságíróknak. Hozzátette: az elmúlt négy évben minden megváltozattak, amit meg kellett változtatni azért, hogy Magyarország versenyképes ország legyen.

"Most kezdenek jönni azok az eredmények, amelyek mintha visszaigazolnák a lépéseinket" – jelentette ki Navracsics Tibor.

A 2,7 százalékos gazdasági növekedés, a több mint 6 százalékos iparitermelés-növekedés, a több mint 10 százalékos építőiparitermelés-növekedés már azt mutatja, hogy Közép-Európában a legjobb statisztikai mutatókkal büszkélkedhetünk – mondta, hozzátéve: természetesen ezek makrogazdasági mutatók, "mi akkor érezzük úgy, hogy teljesítettük a célunkat", hogy ha ez nemcsak makrogazdaságban, nemcsak a statisztikákban, hanem az emberek hétköznapi életében is érezteti a hatását.

"Most egy ponthoz jutottunk el, amikor a mandátum megújítása egyben azt is jelentheti, hogy Magyarország végre ismét a közép-európai régió élére állhat és az Európai Unió legjobban teljesítő gazdaságai közé léphet" – hangsúlyozta miniszterelnök-helyettes, hozzáfűzve: "mi egy szilárd és nagyarányú felhatalmazást kérünk a kormányzásra". Navracsics Tibor azt mondta, azért kérik ezt, mert meggyőződésük, hogy a terveik és az eddig kormányzati lépéseik jó irányba vezetik az országot, és jó irányba viszik az ország fejlődését.

Szászfalvi László, a Fidesz-KDNP barcsi központú választókerületének képviselőjelöltje a csurgói kampányzárón kiemelte: fontos, hogy az Orbán-kormány folytathassa a megkezdett munkát, erre kérnek felhatalmazást a választóktól április 6-án. A pártszövetség győzelme egyúttal azt is jelenti, hogy a baloldalon április 7-én megkezdődhet a "megtisztulás" – tette hozzá.

A politikus, aki 1990-től 2010-ig egy megszakítással négy cikluson át polgármesterként irányította Csurgó önkormányzatát, a mintegy 6 ezer lakosú településről szólva azt hangsúlyozta: minden kisváros számára létkérdés, hogy hagyományait, értékeit, meg tudja őrizni, és ebből építkezhessen, eredményeket érjen el.

Az itt élőknek régi vágya volt, hogy Csurgó hosszú évek után ismét járási központ lehessen – emlékeztetett Szászfalvi László, hozzátéve: ez minőségi változást jelent, hiszen sokkal közelebb kerültek az állami szolgáltatások a városban és a járásban élőkhöz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
'Aki eztet elhiszi szamarabb a lónál..."
lópicigáspár
De miért van az, hogy más már rég kilábalt!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.