A K-Monitor információi szerint az előző évekhez hasonlóan 2013-ban is a Mezort-, a Bonafarm- és a Forrás-csoport (azaz Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, Csányi Sándor, illetve Leisztinger Tamás érdekeltségei) taroltak a terület alapú támogatások kiosztásánál, írja a Napi. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a három nagyvállalkozó cégcsoportjai egyaránt milliárdos nagyságrendben részesültek mezőgazdasági támogatásban, de rajtuk kívül is akadnak cégcsoportok, amelyek jelentős összegeket kaptak. Az elmúlt évekhez képest nincs nagy változás: 2013-ban a harminc legnagyobb összeget elnyert cég közül az előző évben 22 szerepelt az első harmincban, 2011-ben pedig 24, egy-egy kivétellel pedig a 2013-as top 30 mindegyik tagja benne volt az első százban a megelőző két évben is.

Forrás: index.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
modera
@Desischado: Aki termel, hasznot hoz az országnak, embereknek ad munkát, azokat kell támogatni. Jó példa erre a banki kölcsön: Azoknak kellene adni, akiknek nulla fedezetük van, vagy azoknak, akik képesek megforgatni, visszafizetni?
Desischado
@modera: Milliárdokkal? És aztán, éhbérért dolgoztatják az embereket, ugye? Mielőtt rávágnád, hogy te rendesen fizetsz, azért engem érdekelne, mennyit kapnak a dolgozóid, és ha esetleg te nem is, de tízből tizenegy ezt csinálja! Máskülömben nem lenne ezzel baj, csak annyi, hogy ők a sajáthasznukra forgatják meg azt a pénzt! Épp jó példákat említettél, a simicsk-nyerges féle párosok! Na ők aztán épp prototípusai a gerinctelen, haszonleső, kizsákmányoló oligarcháknak! Nem volt jó a hasonlatod! De tőled nem is vártam mást, persze, hogy véded a fajtádat, mármint a pénzes vállalkozókat.
kkalman
Csányi meg is érdemli. A többi is, de ő még jobban. Mindig az uralkodó széljárás irányába tud fordulni.
modera
@Desischado: Abszolút nem értetted meg a lényeget, de nem érdekes, vagdalkozz csak nyugodtan, ha jól esik.
Desischado
@modera: Most kivételesen azért kaptál tőlem lájkot, hogy jelezzem, értem, mire gondolsz. Például, ha nekem adnának kölcsönt jelen helyzetben nincs meg a tudásom, hogy haszonnal megforgassam, és munkahelyeket teremtsek. Tehát nekem hiába adnák, kidobott pénz lenne. Míg mondjuk te haszonnal megforgatnád, mert ismered a széljárást, tudod, hogy milyen piacra van szükség, és a marketing résszel is tisztában vagy. Eddig ez rendben is van. Csakhogy utána meg az van, amiről írtam. Na, látod nem vagyok olyan hülye, mint amilyennek nézel. De a pénzéhes, kizsákmányoló, csak a saját hasznát néző vállalkozókat, minden üzleti tudásuk ellenére miért kell tömni? Hogy még többet harácsoljanak, mint az általad említett oligarchák?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.