Az LMP új irányt akar szabni Magyarországnak  a múlt héten bemutatott munkahely-teremtési programmal – amennyiben felhatalmazást kapnánk a választóktól – négy év alatt négyszázezer új munkahelyet lehetne teremteni – mondta Schiffer András, az LMP társelnöke keddi, dunaújvárosi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus közölte, hogy egyrészt a helyi gazdaságban hoznának létre munkahelyeket, másrészt a zöld beruházások támogatásával: az épület felújítási- és energiahatékonysági programokkal, illetve „a megújuló energiaforrásokba való befektetéssel”.

Schiffer András szerint az a felzárkózási politika, amit a Fidesz és „az álbaloldali kormányok” Magyarország számára eddig felkínáltak „egész egyszerűen zsákutcába visz”. „Ez a munkahely-teremtési politika egy csődtömeg” – fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök kedden „azzal dicsekedett, hogy sikerült egy multicégnek kétszázvalahány munkahelyet teremtő gyárat avatnia Kelet-Magyarországon”. Hozzátette: annak idején az álbaloldali kormány a Hankooknak úgy adott támogatást, hogy minden egyes új munkahelyre 19 millió forint állami támogatás jutott.

Úgy vélekedett, hogy az elsődleges munkaerőpiacon régóta nem sikerül előrelépni.

Az LMP társelnöke kiemelte: hisznek abban, hogy „ha befektetünk a tudásgazdaságba és a jól képzett hazai munkaerőbe, illetve erősítjük a belföldi tőkeképző képességet, akkor a magyar nemzetgazdaság fejlődhet”.

Illéssy István, az LMP dunaújvárosi képviselőjelöltje elmondta, hogy a választókerületben is az egyik legnagyobb probléma a foglalkoztatás. Jelezte, hogy a mezőföldi térségnek kiváló adottságai vannak, ezért a mezőgazdaságban intenzívebbé kell tenni a kertészeti és gyümölcstermesztési ágazatot akár a Duna által kínált öntözési lehetőséggel is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.