A rendőrség mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el - ezt a választ kapta a sonline.hu arra a kérdésre, mióta büntet a rendőrség azért, hogy valaki résnyire lehúzva hagyja az autója ablakát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ez tényleg szabálysértés, mert:

"A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson, és illetéktelen személy azt el ne indíthassa. Ennek módja lehet a kézifék behúzása, a kerék kiékelése vagy az autó sebességváltó bekapcsolása. Az illetéktelenek személy általi elindítás megakadályozásáról a vezető akkor gondoskodott, ha a jármű ajtaját, ablakait bezárta, a gyújtáskulcsot kivette, a kormányzárat bezárta, vagy bármely más módon az elindítást megakadályozta."
kamazuka
Elképzelem,hogy a sofőr,melyet megbírságoltak,egy cabrió tulajdonosa.
verőce21
Örömmel hallom, hogy már hipermarketek parkolóiban is büntet a rendőrség! Teljesen igazuk van, mert az autós felelőtlen magatartása miatt is csak nekik gyűlhet meg később a munkájuk!

(Még a parkolóőrök megjelenését is hiányolom, mert sokan két parkolóhelyet is elfoglalnak, akik jobban féltik a nagyértékű járműveiket. pl. BMW, Mercedes, stb. tulajdonosok) - és ez indokolt is lesz hamarosan mindenütt, mert már most is magánterület nagyon sok nagyáruház parkolója! - ahol nem lehet két óra hosszánál többet várakozni díjtalanul. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.