Minden szavazat számít, aki változást akar, de nem megy el szavazni, az Orbán Viktorra szavaz – hangoztatta Mesterházy Attila pénteken Siófokon egy választási fórumon.

Az MSZP elnöke a kulturális központ nagytermében a mintegy ötszáz fős hallgatóság előtt mondott beszédében úgy fogalmazott: aki változást akar, annak éreznie kell a felelősséget, és április 6-án a szavazófülkében a voksát a "kormányváltó erők" jelöltjére és listájára kell adnia, mert minden másra adott szavazat elvész.

"Ne hagyatkozzanak a kormánypropagandára és a fizetett politikai hirdetésekre!" – kérte Mesterházy Attila, hozzátéve: higgyenek inkább a saját szemüknek, hallgassanak inkább a saját tapasztalataikra, és annak alapján döntsenek.

Az MSZP elnöke a választópolgárok ebbéli meggyőzéséhez Orbán Viktor 2006-os választások előtt mondott másfél perces kampányfilmjét hívta segítségül, abban a fideszes politikus éppen arra és úgy hívta fel a figyelmet, amire és ahogy most Mesterházy Attila.

A "kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje az elmúlt napok országjárásán szerzett tapasztalatait megosztva bírálta a kormány foglalkoztatási, gazdasági és szociális politikáját, a közmunkások helyzetét embertelennek és megalázónak nevezte, és sorstragédiának azt, hogy a fiatalok hazai híján külföldön keresnek munkát, és sokan már nem is akarnak visszatérni.

" A mi kormányunk azon fog dolgozni, hogy a fiatalok visszatérjenek, hogy újra egyesítsük a családokat" – hangoztatta Mesterházy Attila.

Szólt arról is, hogy nem érti, miért nem áll ki vele televíziós vitára Orbán Viktor. "Ha annyira hisz abban, hogy Magyarország jobban teljesít – ahogy mondja –, akkor nincs mitől tartania" – mondta Mesterházy Attila. Úgy vélekedett: "a miniszterelnök más Magyarországot lát, mint én".

Az ellenzéki politikus szerint a négy év előtti ígéretekből semmi sem teljesült, most pedig "ömlik a nyakunkba a propaganda, programot azonban nem látunk". Csak annyit lehet tudni, hogy folytatni akarják a kormányzást – fogalmazott, megjegyezve: "pont ez a gond".

Mesterházy Attila a kormány rezsicsökkentéséről szólva közölte: ők másként csinálnák, igazságosabban és szélesebb körre kiterjesztve. A rezsit azzal is lehetne csökkenteni, hogy főként uniós forrásokból és hazai vállalkozók bevonásával támogatnák a szigetelést, a fűtéskorszerűsítést és a nyílászárók cseréjét. Egy önrész nélküli, mindenki számára igénybe vehető hatéves költségcsökkentő, egyben értéknövelő programot indítanának – mondta a politikus.

Harangozó Gábor, a "kormányváltó erők" siófoki választókerületében induló jelöltje azt hangoztatta, hogy győzni fognak az országgyűlési  választáson, és győzelmük "az egész ország, a magyar köztársaság győzelme lesz".

Mesterházy Attilát a rendezvény helyszíne előtt 30-40 tüntető várta. A teremben tapssal, felállva fogadták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.