Kilenc év után idén májustól újra állami tulajdonba kerül az Antenna Hungária (AH). Ezzel olyan hihetetlen monopolhelyzet alakult ki, ami demokráciában legalábbis aggályos! A hatalom által létrehozott új médiahatóság, amely egyoldalúsága miatt hovatovább médiacsendőrségként és hűséges haverok finanszírozójaként működik, a digitalizálással elvesztette a sugárzási jog fölötti kontrollját, mert az az AH-nál maradt. Nem csoda hát (csak elképesztő), hogy ezzel a kétes üzlettel a sugárzás és csatornaelosztás maradék függetlenségét is felszámolta a hatalom.

Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A döntés se széleskörű tiltakozást, se nagyobb érdeklődést nem váltott ki se szűkebb szakmai, se politikai körökben. Tisztában vannak azzal, mit is jelent valójában a kormány által bejelentett döntés?
korábbi alkotmányunk és a médiatörvény pont a média sokszínűségét hirdette, ami most már nem cél. 10-15 évvel ezelőtt nem lehetett egy tulajdonosi kézben elosztó, terjesztő, szolgáltató, bár az is igaz, hogy különféle trükközésekkel ezt is ki lehetett játszani. Nos, most már trükközni sem kell, ismét állami tulajdonban a stratégiai szempontból kritikus rádiós és tévés infrastruktúra, valamint a szétosztás.

Innentől kezdve, még ha lenne is igény, pénz más típusú csatornákra, műsorokra, hiába is indítanak el egy vállalkozást, nem tudnak eljutni az emberekhez. Ezzel a magyar média kivéreztetése befejeződött, értelmét veszti Magyarországon a sajtószabadság kifejezése, és sérül az információhoz való hozzájutás szabadsága. Ez tényleg senkit nem érdekel?

Úgy tűnik, hogy nem !
Nil
Mindenki hatodikára vár?
VAgy ennyire fásultak vagyunk?
Ez borzasztó!
human
@Nil: Már a "Majd meg szokod." lelkület lett sokakon úrrá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.