Egy a tábor, egy a zászló, amelyik szavazat nem erősít, az gyengít – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP győri választási nagygyűlésén csütörtökön.

A miniszterelnök-pártelnök kiemelte: folytatni szeretnék a munkát, amit elkezdtek, és ehhez kérik Magyarország és azon belül Győr polgárainak támogatását. "Nem hozomra kérjük a bizalmat és a támogatást, úgy érezzük, van néhány dolog, amit letettünk az asztalra" – mondta a kormányfő a kisalföldi város megújult Széchenyi terén összegyűlt tömeg előtt.

Összegzése szerint merész négy év van mögöttük, nagy erőkkel kellett tengelyt akasztaniuk, bankokkal, multikkal, brüsszeli birodalmi bürokratákkal. Felidézte: el kellett dönteniük az elején, vajon egy felelősen gondolkodó ország vállal-e ilyen konfliktusokat. Ők azt a bölcsességet követték – folytatta –, hogy nehéz helyzetben a legmerészebb tervek a legbiztonságosabbak.

Orbán: amelyik szavazat nem erősít, az gyengít

Rámutatott: miután a csaták többségét sikerrel megvívták, úgy tűnik, ez a taktika bevált. Teremtettek 300 ezer munkahelyet, ami a gazdasági válságot és azt nézve, hogy "a szocialisták eltüntettek 200 ezer munkahelyet", figyelemre méltó. Büszkék lehetnek a rezsicsökkentésre is – tette hozzá. Kitért arra is: a kabinet bevezette a gyermekek után járó adókedvezményt, és bevezették a gyed extrát. Megjegyezte: míg a megelőző nyolc évben elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, a kormány megvédte azok értékét, és még némi emelésre is futotta az ország erejéből.

A baloldali politikai ellenfeleikről azt mondta, hogy csak agresszivitást, fenyegetőzést és átkozódást tudnak ajánlani, csak erről beszélnek. Az ő szenvedélyük a gyűlölködés, "a mi szenvedélyünk pedig Magyarország" – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy "a másik irányból is van kihívójuk". Mint mondta, nem kifogásolják a hangütést, ami úgy összegezhető, hogy "ide nekem az oroszlánt is", ugyanakkor a kormányzás komoly dolog, és nem árt, ha az ember előtte letesz valamit az asztalra. Ez nem játék, nem ökölrázás, nem puszta és üres radikalizmus kérdése – mondta. "A tőlünk jobbra lévő párt" programjának legfontosabb pontja az unióból való kilépés – emelte ki, jelezve: "az elzárkózás rossz válasz, mert aki nem ül az asztalnál, az ne csodálkozzon, ha felkerül az étlapra".

Közölte: nem akarják véka alá rejteni, hogy le akarják győzni az ellenfeleiket, ezt azonban a haza javára és üdvére akarják megtenni. Ez egy csata lesz, és bár vannak jelek, amelyek szerint ez sima ügy, de nem az – mondta, kiemelve: "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is". Szólt arról is: a győzelem mértéke sem mindegy, és feltette a kérdést: miért választanának kis jövőt, ha "tágas jövőt is nyithatunk". A választásnak ők az esélyesei, és – utalva a győri kézilabdás lányok sikereire – "az akciót a ziccerig kijátszottuk, de ez még nem gól, ezt még be kell dobni", és akkor meglesz a fényes és nagy győzelem – mondta Orbán Viktor.

Szavai szerint a jövő Győrben épül, és ha az ember a város fejlesztési listáját végigfutja, kedvet kap ahhoz, hogy itt éljen. A kormányfő – aki a választók figyelmébe ajánlotta Kara Ákos és Simon Róbert Balázs kormánypárti jelöltetek – végül köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt négy évben támogatták.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt: az utóbbi négy esztendőben a város Magyarország gazdasági motorja lett, húzva magával a régiót, a környező településeket. Az elmúlt években több tízmilliárd forint érkezett az állami fenntartású intézményekbe, amelyek az emberek mindennapjait, jó közérzetét nagymértékben meghatározzák.

Simon Róbert Balázs alpolgármester kiemelte: négy éve válaszúthoz érkezett az ország; az egyik lehetőség az volt, hogy merjünk kicsik lenni, és játsszunk a túlélésre, az Orbán-kormány viszont tudatosan más utat választott, és a lehetőséget látta meg a válságban. A kormányoldal másik győri jelöltje, Kara Ákos arról számolt be: a térség lakói úgy érzik, "elég volt abból, hogy mindig mindent nulláról kell kezdeni", mert újra jelentkeznek azok, "akik elherdálják a jövőt", a magyar emberek erőfeszítései által teremtett értékeket.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azzal kérte a résztvevőket a két képviselőjelölt támogatására, hogy egyikük előtt sem ismeretlen a kemény munka fogalma, és városházi, illetve megyeházi tevékenységükkel bizonyították, hogy érdemesek a parlamenti megbízatásra.

A tér nagy részét megtöltő tömegben többek között magyar és székely zászlókat, "Április 6 – Szavazz!" és "Fidesz, Ákos" táblákat lehetett látni. Néhányan a jelenlévők közül zöld pólót viseltek, "Menekülttábor ide nem való, tiltakozunk!" felirattal.

A rendezvény a Himnusszal, majd a kormányfő felszólítására a Kossuth-nóta eléneklésével zárult.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Mit is akar folytatni Orbán és mihez is kér felhatalmazás, hogy mit is fejezzen be? Folytatni akarja ezt az eszement ámokfutását, tovább akarja hizlalni a haverok és saját zsebét, harcolni mindenkivel és még szerencsétlenebbé tenni az ország népét! Na ehhez kell neki a következő négy év! Aki arra szavaz, hogy M.o.teljesen tönkre menjen az szavazzon Orbánra, ő biztos mindent elkövet ennek érdekébe!,De a felelősség is azoké lesz, ha győz Orbán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csípős PeSTa
Talán az is jelent valamit, hogy nem telt meg a tér, pedig a felújítás után alaposan le is szűkült! Kádár a Rákosi mondását " aki nincs velünk, az ellennünk van"változatta meg az 56 utáni konszolidációban "aki nincs ellenünk, az velünk van" változatra. Jól mondja az egyik hozzászóló, Orbán a kis kopasz köpcös reinkarnációja. Arról beszél, hogy a Jobbik kivezetné az országot az EU-ból, miközben maga is olyanokat mond, hogy meg kellett küzdeni a brüsszeli birodalmi bürokratákkal. Elvakult hívei nem veszik észre, hogy már teljesen zakkant?
Desischado
@nyanya001: Nyanya isteni vagy! Mindig olyan jó mémekkel és király véleményekkel jössz! Most is megnevettettél! Köszike! (megölelget)
karma1
@pesti: Es "aki nem all mogenk, az nem magyar" (tavaly okt.23.-i beszed...)

Van meg a tarsolyaban par okorseg, savas bacsi, kezcsokos neni meg be is szopja...:-((
karma1
@Fradigege: De kaksizhatsz is nagy titokban...:-)) Csak ugyesen csinald, nehogy a vezir eszrevegye!..:-))
Desischado
Emberek! Lopni csalni akarunk továbbra is! Tovább akarjuk hízlalni a vagyonunkat! Támogassatok!
Ez orbán hazugovics valódi programja! Nekem nem kell! És megyek szavazni, de nem rátok, te országrabló, embernyomorító féreg!!!
feco fero
TISZTELT ÉS SZERETETT MAGYAROK!
Ezúton nyilvánosan teszek felhívást arra, hogy végre legyünk egységes NEMZET!
Vessünk véget a széthúzásnak, az én jobban tudom mint Ő, vagy , hogy bármit csinál a másik az csak rossz lehet...stb!
Legyünk HAZÁNKÉRT felelősséggel, segítsük egymást amiben tudjuk, és akarjunk segíteni.
Mindenki kizárólag csak azt végezze el ami a feladata, amit vállalt, amit elvárnak tőle, akár családja, akár munkahelye, akár a társadalom irányába. (kinek mire van lehetősége)
Ha pedig bármilyen demokratikus, tisztességes, törvényes választás útján, bárki és bármilyen PÁRT, megbízást kap (nyer) a mögé álljunk fel, zárjunk össze, támogassuk, segítsük, ismerjük el, hogy a NÉP a HATALMAT az ő, vagy ők kezébe adta, ami szent dolog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.