A Fidesz fölszámolta az alkotmányos demokráciát, társadalompolitikai intézkedései pedig szinte kivétel nélkül a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek növelésének irányába mutattak. A kormány politikája a saját gazdasági és kulturális holdudvarukon kívül csak egy szűk gazdag rétegnek kedveznek - de vélhetően az utóbbinak is csak rövidtávon. A reáljövedelmek csökkenése a leggazdagabbakat leszámítva általános, és közben a régió más országaitól is leszakadunk. Ennek ellenére, a Fidesz valószínűleg megnyeri a választásokat. Ha nyer, azt jelentős részben azoknak az intézkedéseinek köszönheti majd, amelyek együttes eredményeképpen ez a választás nyilvánvalóan súlyosan sérti a szabad és tisztességes választás követelményeit: a választási rendszer és a választókerületek egyoldalú és elfogult átalakításának; a külföldről szavazók közötti diszkriminációnak; a választási kampány korlátozásának, majd az erről szóló szabályozás kijátszásának; továbbá a közmédia gyarmatosításának, a pártatlan tájékoztatás megcsúfolásának, és a közpénzből folytatott nyílt propagandának. Szintén sérti a tisztességes választás követelményeit az állam, a kormánypárt, és a kormánypárthoz kapcsolódó médiabirodalom összefonódása. [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Még csak a látszatra se adnak. Az a magyar akinek Mo-on van lakcíme, de nem akart éhbérért itthon közmunkásként "elhelyezkedni" így külföldön vállalt munkát, egy vagyont fizet, hogy valamelyik vidéki kisvárosból felutazzon a fővárosba szavazni. Egy határon túli aki esetleg magyarul sem tud már és nem ismeri az itthoni körülményeket csak egy bélyeget vesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok