Gyurcsány szerint Magyar Péter többet árt az ellenzéknek, mint a kormánynak

Gyurcsány Ferenc szerint most nagyjából minden második ellenzéki szavazó a DK környékén van. A politikus ezt a Politikai Ifjúsági Party (Polip) Egyesület közéleti táborában tartott fórumán mondta el szombat délután.

Gyurcsány a Facebookon is közvetített és a Telex által szemlézett beszélgetés során kijelentette, hogy a kegyelmi ügy és Magyar Péter megjelenése egy „instabilitásra” és „mozdulatlanságra” való válasz volt, úgyhogy nem csodálkozik azon, hogy előállt ez a helyzet. Szerinte Magyar már az első interjúban úgy pozícionálta magát, hogy a Fideszből jön, de velük elégedetlen, és nem is akart kapásból politikus lenni, csak lerántani róluk a leplet – ez pedig elsősorban ellenzéki szavazókat szólította meg. A következő fázis az volt, hogy politikusként definiálta magát, akinek vannak konkrét céljai, de nemcsak a NER-t akarja leváltani, hanem a NER ellenzékét is. Gyurcsány szerint ez a jelenség többet árt ellenzéki oldalon, mint kormányoldalon, de a legkevesebb fejfájást a DK-nak fogja okozni, más ellenzéki pártok számára ez nagyobb kihívás.

Gyurcsánynak szegezték a kérdést, hogy hátralép-e – Itt a megdöbbentő válasz!

Gyurcsány szerint Magyar Péter többet árt az ellenzéknek, mint a kormánynak – Fotó: Facebook

Az ellenzéki politikus ezután kapott egy kérdést, hogy nem kellett volna-e 2006-ban az őszödi beszéd eseményei után lemondania, mivel látható, hogy az ő nevével operál a Fidesz, hogyha „goebbelsi módon politikai ellenfeleiket le akarják mészárolni.” Nem gondolkozik azon, hogy most hátralép, ha már elmulasztotta ezt a gesztust 2006-ban?

Gyurcsány erre azt felelte: szerinte téves állítás, hogy a lemondás az államférfiúi gesztus. Egy kormányfő feladata nem a lemondás, hanem a bizalmatlansági indítványra való reagálás, azaz szerinte az volt a helyes lépés, hogy a parlamenttel megerősíttette az iránta való bizalmat. A jelenlegi hátralépéséről pedig azt válaszolta a kérdező fiatalnak, hogy „a Fidesznek az az érdeke, hogy engem leszedjen”, és ő addig van, amíg mögötte elegendő választási támogatás van. Mindezt végül úgy foglalta össze: „Nem Gyurcsány a kétharmad oka, hanem a gyurcsányozás.”

Gyurcsány a beszélgetés végén leszögezte: ő nem akar megfelelni „egyetlen kedvencnek sem”, ő a választóinak szeretne megfelelni. „Jópofa dolog lájkbajnokságon indulni”, de van ennél fontosabb: „visszavezetni az országot oda, ahova való (…), ahhoz pedig másfajta hozzáállás kell, mint ahogy egyik-másik kolléga gondolja”.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
A gyurcsányzás oka Gyurcsány.

vagy netán a 4 évszek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Horizont: Visszakerestem @Maccska: beszólását ahol "vén komcsi munkásőr maca"-nak becézett. Ne duzzogj, mert elsírom magam! :-)))
Pálinkás Pál
@Pegero: miért lettem volna ott, nemzethy csürhe,...?
Pegero
@Pálinkás Pál: Mert akkor most nem beszélnél hülyeségeket.
Horizont
@Pegero: "a horizont nevű munkásőrkurva elhallgatott."
Dr. Proktor
Nem az ellenzéknek árt Magyar, nem úgy értette Gyurcsány, mert annak már nem nagyon ehet, hanem az ellenzék pénzének ami várhatóan jelentősen zsugorodni fog...
Az ellenzék már tizenéve beleszokott az ellenzékiségbe és a vele járó ellenzékiségi pénzbe és juttatásokba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.