A választásra jogosultak 56,77 százaléka, 4.552.933 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17.30 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 62,08 százaléka, 848.348 választópolgár adta le szavazatát 17.30 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 17.30 órakor Heves megyében volt a legmagasabb, 59,15 százalék, ami 147.088 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Bács-Kiskun megyében volt, 52,62 százalék, ebben a megyében 224.825-en voksoltak.

Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 49,52 százalék, a 2002-es választáson 65,56 százalék szavazott 17.30 óráig. A nyolc évvel ezelőtti parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 61,72 százaléka, négy évvel ezelőtt pedig 59,28 százalék voksolt 17.30 óráig.

A végleges nem hivatalos részvételi adatok az éjszakai órákban lesznek elérhetők az NVI honlapján.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Január: Marpedig aki nem megy el az a fidesznek kedvez.
Gyerunk kormanyvaltok, huzzunk bele!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
geo
Szép eredmény ez a Munkáspárttól, nem vagyok csalódott. :) Sőt, örülök:

Origo
21:34
Csalódott jobbikosok
kumming
el lehet menni ebből az országból, sőt, el kell menni
kumming
Én ezt egyszerűen nem értem. Döglődnek vidéken az emberek, majd éhen halnak. De ma rohantak a fideszre szavazni. Érthetetlen
F_Viktor
@kumming: Én sem értem. Bárkit kérdeztem az utóbbi fél évben, az egy család kivételével mind a fityeszt szidta.
Csak a választási informatikai rendszer megpiszkálását tudom elképzelni.
kumming
@F_Viktor: nem baj, azt kapjuk amit megérdemlünk. Engem már nem is érdekel. Aki eddig éhezett, az dögöljön meg, ha semmit nem tett a boldogulásáért. Én éhen nem halok az biztos. De hogy többet senkit sem sajnálok, senkit sem támogatok, és senkinek sem adakozok az biztos. Ilyen tesze-tosza ellenzékkel nem is lehetett más eredmény.
F_Viktor
@kumming: Első felindulásomat inkább nem osztom itt meg, várok pár napot, hogy milyen sumákságok derülnek ki a választásról.
Nem akarom a Kormányváltókat bűnbaknak beállítani, szerintem amit lehetett ebben a számukra szűk térben tenni, azt megtették becsülettel.
Egyenlőre azt sem tudom felfogni, hogy a fityesz hazugságaival ennyi választót az orruknál fogva tud vezetni, nem tudom felfogni, hogy a XXI. században is ennyire működik a goebbelsi propaganda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.