Mintegy 13 milliárdot kaptak magyar cégek munkahelyteremtő beruházások támogatására. A legnagyobb összeg, 338 millió forint egy szerény árbevételű cégnek jutott, amelynek jelenleg egy dolgozója sincs – írja a Napi.hu.

A lap azt írja, a keretösszegből 1254 pályázó részesült vissza nem térítendő támogatásban, a nyertesek döntő része hátrányos helyzetű térségekben, jelentős számban új munkahelyen, álláskeresők alkalmazásával valósítja meg beruházását.

A legnagyobb támogatásnak, valamivel több mint 338 milliónak a Maxx Pont Ruházati, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. örülhetett. Az elnyert támogatás összege jelentősnek tűnik ahhoz képest is, hogy a cég 2012-ben szerény, 26 millió forintos nettó árbevételt ért el (2011-ben 66 milliós, míg 2010-ben 72 milliós bevételt), s jelenleg egyetlen bejelentett dolgozója sincs (a NAV március végi adatai szerint) – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A cég korábban Háda György és lánya érdekeltségébe került, ám ők novemberben kiszálltak belőle, ezután Háda egyik üzlettársa, Lakatos Roland lett a tulajdonosa.

Az NFSZ honlapján elérhető lista szerint a vállalkozások jellemzően pár milliós összegű támogatást nyertek, ám többen örülhettek több tíz- vagy akár százmilliós összegnek is – írja a Napi.hu.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"A legnagyobb összeg, 338 millió forint egy szerény árbevételű cégnek jutott, amelynek jelenleg egy dolgozója sincs."

Azért egy "dolgozó" kell hogy legyen mert le kell hívni a számláról a lóvét és el kell tűnni vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@Desischado: Azt azért nem szabd elfelejteni, hogy jelenleg csak ügyvezető kormányunk van a törvények szerint, a harmadik Orbán kormány felállásáig.
Nem tudom, az ügyvezető kormánynak mekkora, és mire terjed ki a hatásköre, de a pénzeket pofátlanul osztogatják.
picike
nem unatkoztok menni kell eladni mindent ami mozditható csak az sincs aki megvegye ezt játszák élik körülöttem naponta de jól élünk, még két hétre van 300ft..-om jól beosztom a semmit én az özvegy sajnos ez van na de öröm ide jönni mikor látom ahogy naponta szinte már már ..az özvegyihez nem lehet kitoldani minek annak pénz ,még megélne
Yoda69
Hogyan lehet igenyelni ilyen tamogatasokat?
DR Eric CARTMEN
@Yoda69: Első lépésként keressél egy fideszközeli nagykutya barátot. Utána már megy minden magától.
kevijenicsaja
"Emberek !
Gondoljatok bele, hogy bárki viselhette a ruhát ! Semmi mosás, semmi tisztítás! Gyakorlatilag a nagy többségben egy esetleges bőrbetegséghez olcsón juthattok ily módon hozzá ! Az legalább ingyen van ! Nem kevés ember kapott kiütést, allergiát a tisztázatlan eredetű helyről származó ruhától. Lehet hogy egy oszladozó hulla viselte a temetése előtt. Vagy egy bőrbeteg, esetleg leprás betegségben szenvedő, erősen izzadó ember viselte, vagy feküdt benne a halálos ágyában elhagyatottan. Persze hogy szabadulnak az angolok ezektől, majd a lomos magyar szemétszedők haza viszik !
Ezt csinálták honfitársaink Ausztriában, Német o. ban és más helyeken. Sok-sok kidobott TV, hűtő, síléc , kerékpár került a kukázókhoz ingyen.
A pénznek azonban már nincs szaga, mert mi beváltottuk magyarok a szemetet ."
Yoda69
@DR Eric CARTMEN: Sajnos meg kiskutya fideszkozeli ismerosom sincs. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.