Megszűnt Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési mandátuma, s ezzel a Jobbik és a "nemzeti jogvédő" útja elvált egymástól – közölte a párt országos elnöksége szerdán az MTI-vel.

A közlemény kiemeli: a "minősíthetetlen Kossuth téri rendezvény" szervezésében a sajtóhírekkel ellentétben a Jobbik semmiféle módon nem vett részt, így az azon történtekért felelősséget nem tud vállalni, a Pásztor Istvánt ért inzultust pedig a leghatározottabban elítéli. Ez nem a Jobbik stílusa – szögezte le az elnökség.

Azt írták: az esemény eredeti céljával, a magyar föld megvédésével egyetértenek, a baj ugyanakkor az, hogy a rendezvényen részt vevők "alpári viselkedése" éppen a földvédelem ügyének árt a legtöbbet. "Fél tucat fékevesztett tüntető összemosása a Jobbik Magyarországért Mozgalommal egy egymilliós politikai közösség hitelét és munkáját teszi kockára" – fogalmaz a közlemény, amely arra is kitér: a párt eddig is és a jövőben is mindent el fog követni, hogy megakadályozza az oligarchák és külföldiek földszerzését, amelyre álláspontjuk szerint a Fidesz földtörvénye lehetőséget biztosít.

Gaudi-Nagy Tamás nem tagja a Jobbiknak, munkásságáért kizárólag ő tartozik magyarázattal – rögzítette a Jobbik. A párt sok sikert kívánt a volt politikus "nemzeti jogvédő tevékenységéhez", megjegyezve: remélik, hogy azt nem mások rovására, több körültekintéssel és nagyobb felelősséggel fogja végezni.

Pásztor Istvánt kedden szidalmazták és leköpdösték a Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő által felhergelt emberek a földtörvény ellen tartott tüntetésen a Kossuth téren. Ezzel összefüggésben a Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy személyesen ítélje el a történteket és erre utasítsa Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
De gaudit a jobbik termelte ki! Arról nem beszélve, hogy a farkas ne akarjon már báránynak látszani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.