Az Országos Vérellátó Szolgálat a véradóknak szóló előzetes tájékoztatójában azt kéri, hogy a homoszexuális férfiak ne adjanak vért – írja a 444.hu.

A lap megjegyzi, hogy legutóbb tavaly történt hasonló: egy vidéki leszbikus pár véradásra jelentkezett, de amikor a véradást vezető orvos megtudta, hogy leszbikusok, betegnek nevezte őket, és kizárta őket a véradásból.

Ne adjanak vért meleg férfiak - kérik a magyar egészségügyben

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Tehát fideSS-es képviselő nem adhat vért???:)))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
@varrólány: Szia,
Szerintem nem szabad a dolgokat relativizálni, Pusztán nézőpontok szerint megítélni.
Nézd - engem soha nem raboltak ki, de mégis elítélem a rablók tevékenységét...mert bűn.
Persze a rabló megmagyarázza: ennem kellett, buszra kellett a pénz, új nadrág kellett...nem is nagyon ütöttem orrba, neki úgy is volt-nekem meg nem...stb...
A bíró nem a magyarázatot, hanem a cselekményt ítéli el...
A Biblia szerint Jézus igaz bíró, Ő ítél majd...ennyi
Amúgy a bu*ik nem örökölhetik Isten országát.
Strong
@ziziplanet: Ilyen beteg gondolatmenetet rég nem olvastam :-)
Látom, hogy Bibliád még mutatóban sincs.
A bűnt nem Isten teremtette, hanem a sátán hozta be az Édenbe, amikor megkísértette az első (heteroszexuális) emberpárt, Ádámot és Évát.
Isten ezáltal nem is lehet b*zeráns meg beteg sem, mert egyik sem származik Tőle.
Viszont neked van bajod rendesen:
Már magyarázkodással kezded: "Nézd én nem vagyok meleg, de nem is érdekel ha más az..." - nem is értem. Ha szimpatizálsz velük nekem az is mindegy...

Az utolsó sorod az visz mindent: "Nem támadásból írom, de aki nem biztos magában az szokta utálni a másságot, ha érted mire gondolok..."

Tehát amennyiben én elutasítok valamit (bármit) azt azért utasítom el mert nem vagyok biztos abban, hogy amúgy a válaszom NEM - azzal kapcsolatban?

Ennyi erővel minden nem válasz az inkább talán.
Akkor gyakorlatilag ha nem akarok felszállni a békéscsabai buszra (mert soproni vagyok) akkor azért még talán felszállhatok, mert nem vagyok magamban biztos :-)

Tehát minden hetero aki kimondja, hogy elutasítja a b*ziságot, az azért utasítja el, mert nem biztos benne, hogy hetero...érthető...
varrólány
@Strong: Szia! Én az emberi oldalról nézem és véleményeztem ezt az egész véradást.
Mindent nem lehet megmagyarázni a Bibliával.,és inkább maradok a Földön nem akarok annyira felemelkedni gondolatban sem .
Én toleráns vagyok, sokan meg nem hát ezen a legnehezebb változtatni.
Törölt felhasználó
@Strong: Te tartod ezt bűnnek..Attól, hogy ádám és éva van, senki nem mondta hogy ez bűn...ezt már az intézményesítés szereti annak venni..meg aki annak akarja.

A másságot, nem arra értettem, hogy pl utálod a körtét..:) és nem elutasítasz, azzal nincs semmi baj, hanem utálkozol és megalázod a buzizásoddal azt akit ez érint...

Nem hiszem hogy ezt meg fogjuk beszélni amúgy, jó buzizást továbbra, engem meg sem te sem a meleg amúgy nem izgatnak..
Occulte
Sziasztok!
Nem bírtam megállni szónélkül, hát regisztráltam. Zavar, hogy ennyire Strong és Gazdag Dezső ellen fordult a többség. Én is toleránsnak tartom magam, amíg zárt ajtók között csinálnak mást a mások. Nem tűröm és nem tolerálom, ha bárki is elfogadottá urambocsá' követendő példaként tálalja a fiam illetve a lányaim elött. A véradásra visszatérve a veszélyeztetett kört kérik álljon el a véradástól. Csökkentve a rizikó faktort. Hirtelen ennyi. Szép estét mindenkinek!
Strong
@varrólány: Szia,
Értelek. Viszont ők is toleránsak? Mert szerintem nem. Amikor felvonulásokon hívják fel a figyelmet magukra, amikor megetetik az emberrel az eurovízión ezt a fertőt, akkor nem gondolom, hogy ők toleránsak.
Tény és való: A meleg-lobbi igenis nagyon veszélyes, főleg a fiatalokra nézve. Az egyértelmű, hogy főiskolákon, egyetemeken folyamatosan nyomulnak. Ennek az a célja, hogy a jövő (vezető szintű) nemzedékét megnyerjék ennek.
Először csak toleranciával, aztán hétköznapivá válik a látványuk.

Nemrég láttam egy harmincas férfi párt az állatkertben kézen fogva sétálni. Azon rimánkodtam, hogy nehogy csókolózzanak, mert nem nagyon tudtam volna mit tenni. A gyerekem óvodás csoportjával voltunk úgy negyvenen.

Az ovis csoport jelenléte nem zavarta őket. Nem tolerálták a tiszta erkölcsű gyerekeket sem.
..hát ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.