A röszkei határátkelőhelyen vesztette életét egy 66 éves szerb állampolgár szombat éjszaka – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a szerb férfi szombat este háromnegyed nyolckor egy osztrák autóbusz utasaként jelentkezett belépésre, de feltartóztatták, mert nem felelt meg a beutazási feltételeknek.

A határrendészek a férfit a határátkelőhely várótermébe kísérték, és felvették a kapcsolatot Bécsben élő fiával. Miközben a fiú Bécsből autóval elindult Röszkére, a határrendészek többször beszéltek vele telefonon, és a fiú elmondta, édesapja beteg. A határrendészek ezért többször is érdeklődtek az idősebb férfinál egészségi állapotáról, de rosszullétet nem jelzett, csupán arra panaszkodott, hogy fázik, ezért egy takarót adtak neki.

A váróteremben tartózkodó utasok negyed tízkor vették észre, hogy a férfi rosszul van. Az átkelőhelyen szolgálatot ellátó, elsősegélynyújtásra kiképzett rendőrök azonnal megkezdték a férfi ellátását, két percen belül mentőt hívtak, ők fél tízre az átkelőhöz is értek. A mentők kiérkezéséig a rendőrök folyamatosan kapcsolatban álltak a mentésirányítóval, és utasításait követve nyújtottak segítséget a férfinak. A 66 éves férfi a szakszerű és gondos ellátás ellenére tíz órakor a váróteremben életét vesztette.

A rendőrség a halálesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Tiszteletet a magyar primitív határőröknek.

Már hogy lett volna szerencsétlen embernél elég készpénz mikor mindenét elvitte az árvíz. Hát hova tudott volna menekülni ha nem a fiához?
Ezek a moslékok meg leszállítják a buszról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.