Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint a hazai cigányság legfőbb szövetségese a magyar kormány, ezért levélben arra kérte a roma nemzetiségi önkormányzatok képviselőit, hogy mozgósításukkal és szavazatukkal a Fidesz-KDNP listáját támogassák vasárnap az európai parlamenti (EP) választáson – tájékoztatta az ORÖ pénteken az MTI-t.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő körlevélben – amelyet több mint kétezer település mintegy ötezer roma nemzetiségi önkormányzati képviselőjének küldtek el – ugyanakkora aktivitást kért a roma képviselőktől, mint az április 6-ai országgyűlési választások alkalmával – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Farkas Flórián a levélben leszögezte: "hazánk számára, így a cigányság számára is nagyon fontos az Európai Parlament politikája, támogatási rendszere, hiszen a támogatások komoly pozitív előrelépést jelenthetnek kiemelten a hátrányos helyzetűek foglalkoztatása, társadalmi beilleszkedése területén."

Az ORÖ elnöke emlékezette a roma képviselőket, hogy nemcsak a magyarországi, hanem "az európai társadalom számára is mérföldkövet jelentett a 2011-es soros elnöki időszak, hiszen a kormány – s így Magyarország – előterjesztésére fogadta el EP az uniós roma stratégiát".

A közlemény szerint Farkas Flórán a körlevélben kiemelte: a hazai cigányság számára kiemelkedően fontos, hogy olyan képviselők kerüljenek az EP-be, akik támogatják a társadalmi integráció és a szegénység elleni küzdelem területén megvalósuló programjaikat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
csak összejön újra a 2/3-ad! Romák,köpködő vén banyák, CÖF-ös birkák , hithű FIDESZ fanok , lecsúszott nyugdíjasok...Csupa csupa értékes , hasznos ember. Ez lesz még 2040-ben is. Valahol tényleg nagyon elqrta ezt a baloldal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.