Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát – jelentette be Botka László választmányi elnök szombaton. A pártot július közepéig Botka László vezetésével az országos választási bizottság (ovb) irányítja.

A választmány elnöke a testület budapesti zárt ülése közben, az MSZP székháza előtt újságíróknak elmondta: annak, aki szerepet akar vállalni az MSZP vezetésében, akár helyi, akár országos szinten, programmal kell rendelkeznie arról, hogyan szervezné újjá a pártot, és miként kíván hozzájárulni ahhoz, hogy "az Orbán utáni világra" egy modern, versenyképes, győzelemesélyes pártot tudjanak létrehozni.

Botka László közölte: a párt választmánya egyhangúlag hozta meg döntését a tisztújításról.

Botka László lesz az MSZP ideiglenes vezetője

Az átmeneti időszakra az MSZP-t – az alapszabálynak megfelelően – az ovb vezeti – közölte, megjegyezve, hogy a választási bizottságot mint választmányi elnök ő vezeti július 19-éig. Megjegyezte, hogy a választmány megerősítette a bizottság kilenc tagját is.

Ismertette, hogy a választmány elfogadta a kongresszus szervezésének szabályait is, így június 1-jétől 30-áig a helyi és a megyei szervezetek újulnak meg, és megválasztják az új kongresszusi küldötteket. Másfél hét múlva indulhat az országos tisztségre pályázók helyi kampánya, nekik az alapszabálynak megfelelően össze kell gyűjteniük a tagok tíz százalékának írásbeli ajánlását – mondta.

Botka László hangsúlyozta, a tisztségre pályázóknak ismertetniük kell programjukat a tagsággal.

Úgy fogalmazott, azt remélik a következő másfél hónaptól, hogy dinamizálni fogja nemcsak a szocialista pártot, hanem az egész baloldali közösséget, és most már nem arról beszélnek, mi az oka a vereségnek, hanem megkezdődik az MSZP újjáépítése.

Mint mondta, egy ellenzéki párt számára a választások utáni időszak mindig lehetőség és kötelezettség, hogy újraépítse magát. Az MSZP-ben az újjáépítés a szombati nappal elkezdődött – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Botka László azt mondta, Mesterházy Attila lemondott pártelnök az ülésen megköszönte az elmúlt években kapott támogatást, és jelezte, hogy az MSZP sikeréért akar dolgozni, valamint sok sikert kívánt a következő pártvezetőségnek. Mesterházy Attila biztosította a pártot, hogy a mindenkori vezetők számíthatnak a munkájára – mondta, hozzátéve, hogy a választmány vastapssal köszönte meg a munkáját.

Kérdésre válaszolva Botka László azt mondta, a vita konstruktív és a jövőről szól.

Többszöri kérdésre sem válaszolt ugyanakkor arra, vállalná-e az elnökjelöltséget, közölte, hogy további kérdésekre később válaszol majd.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Majd ő is rákerül a titkosított "B" listára !
tenger49
Véleményem szerint, akkor van az MSZP-nek jövője hazánkban,ha egyértelműen leteszik a voksot a balközép ideológia mellett.Nálam ez azt jelenti,hogy eltávolodnak a neoliberális nézetekről,számítanak a kétkezi munkás emberekre és nem csak Budapest a világ.Ez kemény munkát igényel,nem biztos,hogy 2018-ra beérik,de ez kell!!!Még valami, le kell törni a Fidesz azon
munkálkodását,hogy csak Ők azok akik nemzeti érzelműek és természetesen ennek megfelelően kell politizálni,végre egy olyan baloldali párt legyen belőlük,akikre számíthat a külhoni magyarság is.Több Magyarország,kevesebb neoliberalizmus.Szociáldemokráciát,annak bal és jobb oldalával együtt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.