A Demokratikus Koalíció (DK) "szigorú és legádázabb ellenzéke lesz az orbáni világnak" – írta Gyurcsány Ferenc, DK elnök pénteken az új kormány tagjainak eskütétele után az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki pártvezető szerint sokat elmond egy kormányról, hogy milyen körülmények között alakul meg. Ma az Orbán-kabinet egy zárt szobában, a sajtót gyakorlatilag száműzve, női miniszter nélkül jött létre – fejtette ki, hozzátéve: az sem mellékes, hogy választás óta soha ilyen lassan nem alakult meg kormány. Ezúttal két hónap kellett hozzá, igaz, mindez egy nem szabad és nem demokratikus választás eredményeként jött létre – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK – szavai szerint – a felelősségre figyelmezteti Orbán Viktort, pártját és kormányát. "A közjó szolgálata nem azonos a saját baráti köreink felvirágoztatásával" – írta, megjegyezve: Magyarország ma súlyosan megosztott: demokraták és a demokrácia ellenfelei, több millió szegény és néhány ezer gazdag áll szemben egymással. Odavesztek uniós és transzatlanti kapcsolataink, Orbán rendszere Európa megvetettje lett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Ferenc Úr !
Ez mind annak a következménye, hogy ti elbasztátok a dolgotokat 2004 és 2010 között, nagyon. Ha ti egy kicsit is jobbak vagytok, akkor ez a kis barna apró ember és bűntársai még mindig csak ácsingózhatnának a hatalom után vágyakozva , vagy valamelyik klinikán kezelnék már őket. De nagyon ügyesen kicsavarták a marsallbotot a kezetekből és azóta ha még fejre álltok sem engedik ki a kezükből. Nem kellett volna hagyni magatokat hülyévé tenni a ti időszakotokba és akkor nem kellene most külső körből kritizáljatok, ami kúrvára nem érdekli sem őket sem a népet sajnos. Maffiaállam lettünk a segedelmetekkel, ahonnan menekül a nép és sajnos főleg a fiatalok. Köszönhetjük ezt nektek is...
adrenalink
Vajh' hol fognak ádázkodni frakció, ergo megnyikkanásnyi lehetőség híján?
Tulipánfa
A feladat igen nagy. A maffiaként működő szervezetek felszámolása a tisztességes emberek részéről együttműködést, szervezettséget igényel. A hegemóniára törekvés akadálya az eredményességnek. Kedves Gyurcsány Ferenc, feltétlenül újítani kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.