Ha nem érkezik elég jóváírás a számlájára, vagy ha nem tart elég pénzt rajta, az is ok lehet a pluszköltségre – írja az Azenpenzem.hu.

Számos olyan bankszámla-konstrukció van, ahol a kedvezményes díjakért cserébe meghatározott havi jóváírást (például bért vagy nyugdíjat), vagy folyamatosan a számlán tartott nagyobb összeget vár el cserébe a bank.

Íme néhány dolog a lap gyűjtéséből, amivel a bank "büntethet" olyankor, ha a feltételek nem teljesülnek.

Pár száztól havi több ezer forintig terjedhet a felszámított pluszköltség, ha valakinek nem jön a szokásos havi fizetés a számlájára, vagy ha csak egyszerűen nem használja már a korábban megnyitott, feltételekhez kötött számláját.

Ezenkívül van olyan bankszámla is, ahol a régebbi ügyfeleknek egy hónap múlva a kártyás vásárlásért is díjat számítanak fel.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Aki tud jobb ha kimegy mert ez extra nagy g____ci ország lett :-(((((((((((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Boszi27: A szerződésekben az is ott van, hogy a bank egyoldalúan módosíthatja időközönként. Apró betűs rész, természetesen.
tivoli
@szandokan: Az én köreimben a pénz nem játék, nem adom veszem felelőtlenül.
Nem lehet komoly vállalkozást építeni bizonytalan pénzügyi tranzakciókra, mert hosszú távon csak vesztes lehet az ember. Jól ki van ez találva.
szandokan
@tivoli: Én nem mondtam semmi olyasmit, hogy felelőtlenül kell csinálni. A felelősség mindennek az alapja, én már csak tudom.
verőce21
Fizessenek a gazdagok! (vagy inkább a szegények?) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.