Az Index információi szerint Lázár János kancelláriaminiszter keményet húzott szinte első intézkedésként: magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és egy erőteljes tollvonással lehúzta őket a listáról.

A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló – az Index információi szerint ezek a beruházások esnek áldozatul az új fejlesztési politikának.

Az elsőrendű közlekedésfejlesztési prioritás ehelyett a Szeged–Hódmezővásárhely-villamosvonal lett, ami szakértők szerint jó törekvés, csakhogy Budapesten ettől még katasztrófát okozhat például a folyamatosan meghibásodó, füstölő, leálló 3-as metró felújításának elmaradása.

Az átcsoportosításra egyetlen indokot lehet tudni: Budapest elég erős gazdaságilag, hogy önmaga fejlesszen, inkább vidékre kell a pénz. A főváros vesztesége, ha ez így marad, több százmilliárd forint lesz, uniós pénz nélkül pedig nem tud fejleszteni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@Meine Ehre heisst Treue: Ha a 3-as metró leáll, az gyakorlatilag a budapesti közösségi közlekedés összeomlásához vezet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Budapest megint büntibe került mint az első királyságuk idején. Kíváncsi leszek hány budapesti marha lesz aki a fideSSre szavaz.
Tulipánfa
Az őrült keresztapa fő csicskásával betetette a levágott lófejet a fővárosiak ágyába. Lehet ettől betelik a pohár.
A hatalom koncentrációra törekvő vezénylő, közben szétszórja végrehajtóit az országban, ha azok esetleg ráébrednek az őrültségekre, nehezebben tudnak szembe szállni.
nyanya001
Nekem az az érzésem, hogy csak színjáték az egész !
kkalman
Ideje volt, hogy a Fidesz új ellenséget találjon magának. Most sikerült egy hazait találni, a fővárost. A pesti birkák ezután remélhetőleg, ősszel a Fideszre szavaznak.
Fradigege
Én Tarlós helyében holnaptól leállíttatnám a 3-as metrót. Aztán Jancsikát beküldeném Viktorióhoz. Még szerencse, hogy Szegedet és Hódmezővásárhelyt 2x2 sávos út, vonat és volánbusz közlekedés köti össze. Kell egy villamos is. Nagy koponya. A rongyrázáshoz már ért, mint tudjuk.
Fradigege
@Meine Ehre heisst Treue: Ha Budapesten maradna Budapest bevétele, semmi gond nem lenne. Budapest teljesen el tudná magát tartani. Csak, hogy elvonják a pénz Budapesttől a Nyírség, Ózd, Ormánság, országos vasút és közút fejlesztés, nyugdíj, államadósság toldozgatás, stb. miatt. Persze, hogy megy a rinyálás a 3-as metró miatt. Nem kis káosz lenne, ha bezárnák a metrót. Mindenki elkésne a melóból, lebénulna a fél város. A lényeg a villanyos Szegedre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.