Nagykoalíciót vél felfedezni a Jobbik a paksi atomerőmű-bővítés ügyében az MSZP és a kormánypártok között. Erről Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: az MSZP múlt pénteken egy határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben eseti bizottság felállítását kezdeményezi a paksi atomerőmű-bővítés körülményeinek vizsgálatára. Ezzel a Jobbik is egyetért, de azzal már nem, hogy – amint a szocialisták javaslatában áll – az eseti bizottság kormánypárti többségű és vezetésű lenne.

"Ezt azért nem értjük, mert az országgyűlési törvény lehetőséget ad arra, hogy ilyen esetben paritásos bizottság álljon fel, tehát egyenlő számú ellenzéki és kormánypárti képviselő vegyen részt a munkában" – mondta a politikus.

Kepli Lajos rámutatott: ilyen esetben nem lehet a kormánypártokra bízni önmaguk ellenőrzését, vagyis az teljesen természetes, hogy a bizottságot ellenzéki elnök vezeti.

"Ebben a kérdésben megint és ismét egy nagykoalíciós összeborulást vélünk felfedezni, amit az elmúlt 24 év során már számtalanszor láthattunk" – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a paksi bővítés egy 10 milliárd eurós szerződés keretében valósulna meg a magyar és az orosz fél között, amivel a Jobbik ugyan egyetért, azonban az kérdéses, hogy a forrást miként használják majd fel a kormánypártok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok