Vujity Tvrtkónak beszélt először arról, mit élt át, miután megtudta, meggyilkolták a fiát.

2023 októberében, 53 éves korában Arizonában meggyilkolták Császár Zsoltot, az ismert pszichológus, Dr. Bagdy Emőke fiát – írja a telex.hu. A teológus végzettségű Császár gyilkosa a vád szerint a 18 éves, élete jó részét addig javító intézetekben töltő Yaalijah Ezekiel Jackson volt. Az indítéka nem tisztázott, a tettes azonban akár halálbüntetést is kaphat Arizonában.

Bagdy Emőkét lánya hívta azzal: „Mama, kérlek ülj le, a Zsoltit megölték!” – Fia haláláról mesélt a pszichológus

Bagdy Emőke a lányától tudta meg, hogy megölték a fiát/Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bagdy Emőke Vujity Tvrtkónak adott interjút Budapesten fia haláláról, melyet itt tud megnézni. Sokáig nem tudott és nem is akart megszólalni, de már képes rá.

Vujity Tvrtko megkérdezte, hogy a feldolgozás során ő maga keresett-e szakembert. Bagdy azt mondta, hogy pszichológust nem, de egy hozzá bejelentkező és támaszt kínáló ismerős lelkész nagyon sokat segített.

Bagdy Emőke elmesélte, hogy férjével egyetlen gyermeket terveztek, ráadásul ő lányt szeretett volna. Nehezen jött össze a terhesség, de amikor mégis, és csak a szülésnél derült ki, hogy ikergyermekei születtek, azt élete ajándékának tartotta és tartja a mai napig. A fia, Zsolt és a lánya, Noémi nagyon szoros szövetségben éltek.

„ahol megjelent, ott mosoly volt, derű és nyugalom. Tudta a pillanatot élvezni.”

- mesélte fiáról.

Arról is mesélt, hogy tudta meg a szörnyű tragédiát.

„Mama, kérlek, ülj le, a Zsoltit megölték!”

– ezel hívta fel Bagdy Emőkét a lánya, így tudta meg a fia halálát.

Bagdy Emőke szerint nem más a gyász, ha egy pszichoterapeuta szenved tőle, mintha egy bármilyen más munkát végző fizikai munkás – írja a lap. A trauma mindenkit egyformán érint, a szeretet-kapcsolat a lényeg ilyenkor, nem az, hogy mi a munkánk a földi életbe.

„Életpárti módon igent mondok az életre, az életet kaptuk, ha megmaradt, és van, éljünk a lehetőséggel, még valami férjen be az életbe, alkossak”

– mondta a pszichológus.

Sokáig küzdött azzal, hogy tudjon, hogy akarjon előre menni, beszélni, végül

„verset írtam, így tudtam elköszönni”.

Hívőként az ima is segített a gyászfolyamatban, és az a gondolat nem is érte el, hogy „ha van Isten, ezt miért engedhette meg.”.

A gyilkossal kapcsolatban azt mondta:

„nincs vele tárgyalnivalóm, az ő cselekményét csak Isten bocsáthatja meg”

- szögezte le.

„fényes csillag az életem egén, korán lehulló csillag, de mellette ott áll a lányom, ő az életemnek az az ajándéka, aki segít abban, hogy elviseljem, és tovább járjam ezt az utat. Dédunokám született. Nagypénteken, csodálatos ajándéka az életemnek, őt elveszítettük, de jött újabb csillag helyette. Örök a szeretetem iránta. Itt van, vagy odaát, örök a szeretetem iránta.”

- búcsúzott a pszichológus.

Forrás: youtube.com, telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.