A magyar kormány levélben kérte az Ernst and Young magyarországi vezetőjétől, hogy betekinthessen a norvég alapok 2008-2010 közötti forráselosztásáról készített jelentésébe – mondta Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy sajtóértesülések szerint a norvég alapok kezelését koordináló és felügyelő brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) korábban vizsgálatot rendelt az Ernst and Young cégtől.

A helyettes államtitkár szerint a vizsgálat megállapításai a magyar kormány kifogásait erősítik, többek között azt, hogy nem biztosított a bíráló bizottságok függetlensége, az értékelőket a konzorcium a saját köreiből választotta ki, utólag belenyúltak a pontszámokba különösebb indokok nélkül, illetve az alacsonyabb pontszámú pályázatok nyertek, a magasabbak nem kaptak támogatást.

Hozzátette: amennyiben a sajtóértesülések megerősítést nyernek, a magyar kormánynak nem lesz más lehetősége, mint büntető feljelentést tenni, mert a sajtóban megjelent információk bűncselekményekre utalnak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Nagyon szeretnek ha mindenki errol beszelne nem a zold dosszierol...lazar hulyesegerol es az emuatti befagyasztasokrol...
bundi
Elnezest Kis k az ertetlenkedesert...de ez a hir a nagyrabecsult heti valasztol... Arrolszol hogy a kormany be akar perelni valakit egy olyan jelentesre hivatkozva amibe eddig nem is tekinthetett bele mert sem joga sem lehetosege nem volt ra...
Es ezert ker egy olyan jelentest ingyen amit masok penzert csinaltak annak akit fel akarnak jelenteni...ilyenkor kerdezi bessenyo pista bacsi...margiiiiit nooormaaaalisss?
Mobil123
De akkor ezzel az erővel a magyar kormányt is belehet perelni pl.földosztás, trafik, orosz hitel, kínai hitel stb.-ért !!
Desischado
Előttem már mindent elmondtak, de annyit én is leszögeznék, hogy a kormány aljassága és cinizmusa határtalan. Eladósítanak bennünket hosszú évtizedekre, de ehhez semmi közünk, elégedjünk meg azzal, hogy fizethetünk, mint a katonatiszt. Undorító! Jól mondja Mobil, ezzel az erővel akkor őket is be lehetne perelni, akár hazaárulásért! Egyszer ki fog borulni a bili, és az nagyon kemény lesz!
laszlobihari
Nekem lenne néhány ötletem, hogy mibe nézzenek bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.