Pásztor Albertet, Miskolc volt rendőrfőnökét indítja a baloldal az októberi önkormányzati választásokon polgármesterként. Pásztor 2009-ben kavart botrányt, amikor a bűnelkövetők egy részének cigány származásáról beszélt egy sajtótájékoztatón.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Most, amikor tömegesen menekültek és menekülnek el az ország legversenyképesebb korosztályai, és 25 év szétlopott cigánypolitikája, no meg a nemzetthynáci FideSS&Jobbik kútmérgezés nyomán akármikor kitörhet valami pusztító etnikai villongás, nem tudom hogy hová vezet az elveken való bármi elegáns és tiszta lovaglás. A helyzet az sajnos az, hogy az elmúlt 25 évben egészen pontosan 25 olyan évjárat szocializálódott Magyarországon, amelyeknek roma tagjai a teljes kilátástalanságban nőttek fel, és lényegében a megélhetési bűnözés volt szinte kizárólag az egyetlen záloga annak, hogy egyáltalán életben maradhattak egyénileg.
Ez a mostani miskolci ügy, a felhördülés, a pártok kis manőverei, tulajdonképpen napnál világosabban mutatják meg a politikai elit alkalmatlanságát. Nemhogy a helyzet kezelésére, de egyáltalán magára a diagnosztizálására is. Jól kell látni azt, hogy az elmenekülő képzett és ambiciózus többségi fehérek után a képzetlen, a munka világába soha be nem illesztett-illeszkedő romák tömegei maradnak. S azt is, hogy a megszülető gyermekek mind nagyobb hányada olyan roma gyermek, aki egy ilyen abszurd létbe születik bele. Ha az ország nem tud, nem akar mindezzel mit kezdeni, akkor nemhogy növekedés, nemhogy kilábalás, de még európai értelemben vett élet sem lesz itt.
Fentieket már 10 éve is le lehetett volna írni.
Nem látom a megoldást. Nem látom a kiutat. De azt látom, hogy a katasztrófa, a kilátástalan széthullás irányába csúszik, sőt már rohan az ország. S azt látom, hogy valahogyan erről az egész rettenetről valahogyan nem beszélünk. Nincsenek rá szavaink, fogalmaink. Lehet hogy bátorságunk sincsen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@troppauerhumer: (22:20) Nagyon jó gondolatok.
bencemacska
@troppauerhumer: Sajnos igazad van, de ki ad rá választ?
Nekem nagyon gyakran az jut eszembe:

Az úttörő diadalmasan jelenti: sikerült átvinni a vak bácsit a másik oldalra!
Kérdés: miért kellettetek hozzá hárman?
Válasz: mert az istennek sem akart átmenni!
DE: Nagy Lászlóval:

S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra!”
(1957)
Meine Ehre heisst Treue
@troppauerhumer: Nem roma, hanem cigány, önmagukat is így hívják.

Megélhetési bűnözés nincs, csak és kizárólag büntetőjogi! Gondold végig: amíg nyaralni vagy ezek a sajnálatra méltó, elnyomott cigányok kifosztják a lakásod, mondván nekik nincs semmijük. Azt is megélhetési bűnözésnek gondolod? Tudom, nem mindegyikkel van gond, de ezt a lemezt most hagyjuk...

Folytassuk:

Kilátástalanság? Ugyanúgy lehetőségük van beilleszkedni, tanulni, mint bárki másnak.
Ehhez viszont ők is kellettek volna, de nem voltak partnerek. Könnyebb a markukat tartani és eltartatni magukat, kiegészítve a magyarok kárára történő bűnözéssel, mint tanulni és dolgozni.
Az ember többek között attól ember, mert saját akarata és tudata van, mely segítséget jelent ahhoz, hogy adott esetben változtasson a hozzáállásán, életvitelén, élethelyzetén.
Hős cigányaink hazugságokat fröcsögve eltakarodtak (sajnos nem mind!) külföldre, ahol ugyanazt művelték, mint itt: durván kihasználták az adott ország szociális lehetőségeit, hiszen ez volt a cél. Pedig ott is volt és van lehetőség beilleszkedni, de ehelyett a könnyebbik utat választották.
Ezek után kilátástalanságról és megélhetési bűnözésről írni, mely a létezésük EGYETLEN lehetősége, gazdagon kimeríti a hazugság fogalmát.

Menjünk tovább:

Magyar kap ingyen lakhatási lehetőséget? Nem, pedig dolgozik (vagy legalábbis akar) és a jövedelme cirka felét odaadja az államnak. (És még arról ugat a fidesz, hogy csökken a magyarság létszáma, különféle mocskos módszereket agyalnak ki, hogy a jelenlegi élhetetlen társadalmi és gazdasági környezetben gyermeket vállaljanak full magyar szülők!)
De azért kap cserébe valamit a dolgozó magyar:
- gyönyörű autópályákat, melyért fizethet;
- csodálatos lakáshitelt, melyet fizethet, amíg él (mert DOLGOZÓ MAGYAR!!!);
- és nem utolsó sorban új autókban feszítő politikusokat, akiket csak a saját zsebük érdekel.
KILÁTÁSTALANSÁG, MI???
varirmag
Lehet köpködni a többségi társadalom tagjaira és minden más kisebbségre DE !
A világ egyetlen országában sem voltak képesek integrálni a cigányságot.
Itt ebben az országban, ahol csak és kizárólag cigány gyerekek és fiatalok részére adnak kismillió kedvezményt ( már ha óvódába iratják őket akkor is pénzt kapnak ) irnak ki "pályázatot". csak és kizárólag nekik jár 6 éves kortól (!) ösztöndíj, ha méltóztatik befáradni az iskolába. Sehol sem kell fizetni nekik az ellátásért. Nekik jár az ingyen lakás, nekik nem kötelező eü járulékot fizetni, de jár nekik a lakhatási támigatás. STB,STB,

Nem, nem megélhetési bünözésről beszélünk amikor a jókörülmények között élő ároktői kegyetlen sorozatgyilkosokat vagy M Cozma , Szöghi Lajos és a sok ezernyi hasonló kegyetlen rablást és gyilkosságot emlegetjük.
És az Avason mindent tönkre verő,(szétvert lakások,lelopott radiátorok,össze sz...rt lépcsőházak ) embernek nem nevezhető lényeket sem nevezném megélhetési koszfészkeknek.
Ha ebben az országban feleannyi kedvezményt támogatást kapnának a nem romák mint a romák, akkor nem hagyta volna el az országot többszázezer fiatal.

Ebben az országban sokszáz (sok ezer ??? ) milliomos cigány él !!! Úgy hogy adót, járulékot soha nem fizettek de tartják a markukat minden nekik "járó" forintért,

Már ott tartanak hogy minden nagyobb családra jut egy "jogvédő" csoport,egy vagy több ROMAÉRDEKVÉDŐ, és romapolitikus. Akiket természetesen a NEM romák adójából tartanak el.

Itt lassan minden nem roma másodrangu állampolgár lesz ha így folytatódik.

És igen Magyar (paraszt) vagyok ! Nem rasszistafasisztanáci !
Dolgozom,gyerekeket nevelek és a befizetettadómmal, járulékaimmal eltartok néhány
olyan alakot akiknek " alanyi jogon" JÁR minden , amiért én megdolgozom.
És valószínűleg nyugdíjam sem lesz sokkal több mint annak aki egész életében abból élt
hogy romának született és majd kapja a méltányossági nyugdíjat. Az ingyenlakásban, a 101 féle támogatással abból jobban megél majd mint én...
Meine Ehre heisst Treue
@troppauerhumer: A 2008 tavaszán Devecserben megjelent cikkből idézek:

,,Legyen elég. Nem bírjuk tovább. Évszázados szakadékot szeretnénk eltüntetni - évtizedek óta dolgozunk ezen -, de nem bírjuk tovább. Elég!

Elég.

Nem tudunk többet tenni értetek, mi magyarok. Mit vártok még tőlünk?

Szociológusok hada dolgozik értetek. Szociológusok, önkéntesek figyelnek benneteket. Integrálni szeretnénk benneteket a magyar társadalomba.
Integrálni, hisz, bár nem mi kértük, hogy legyetek velünk, nem mi mondtuk, hogy éljetek itt, nem mi kértünk könyörögve benneteket arra, hogy éljünk egymás mellett, hanem ti jöttetek. Gondot akasztottatok a nyakunkba és mi a ti gondjaitokat szeretnénk megoldani, Kérünk benneteket, segítsetek.

Segítsetek.

Tudjuk, hogy rosszul szocializálódtatok. Tudjuk, hogy mélyről jöttök.
Tudjuk, bár nem értjük miért. Mi mindent megteszünk értetek. Segélyt kaptok. Segélyt abból a pénzből, amit a magyar emberek adóznak. Nincs más dolgotok, mint várni. Várni a segélyt, de kérlek benneteket cigány barátaim: ha mi segítünk, segítsetek. A segélyt nem azért adjuk, hogy pár nap alatt feléljétek. Nem azért adjuk, hogy eligyátok. Nem kocsmára.
Segélyt azért kaptok, hogy a számtalan gyermeketekre költsétek. Hogy a gyereketek iskolába tudjon járni. Azért, hogy legyen pénz ételre, italra, ruhára. Tudjuk, hogy nem tudunk annyit adni, amennyi kellene. Tudjuk, hogy akármennyit adunk, kevés. Értsétek meg cigány barátaim: nincs több. Ti egyre többen, mi egyre kevesebben vagyunk. Most kell lépnetek, mert ahogy egyre többen lesztek, mi egyre kevesebben. Egyre kevesebb embernek kell eltartani, egyre többet. Az idő vészesen fogy. Ha most nem léptek, később már nem tudtok.

Segítsetek cigány barátaim!

Integráció. Nem szép szó, talán nem is értitek. Integráció. Valamiféle beépítés. Összeolvadás. Eggyé válás. A mi célunk ez. A cél, hogy kapj munkahelyet. Kapsz. De ahhoz neked is tenned kell valamit. Kérlek, kérlek cigány barátaim, tanuljatok.
Meine Ehre heisst Treue
@troppauerhumer: Higgyétek el, ha tanultok, nem kell nélkülözni. Nem kell a ,,megélhetési" bűnözés. Nem lesz börtön. Nem kell a rendőrség elől menekülni. Nem kérünk sokat, csak azt, hogy tanuljatok. Nem illik abbahagyni az általános iskolát a 3. osztály után tizenhat évesen és inkább szülni. Barátaim. Nem csak jogotok van, jogotok arra, hogy segélyt kapjatok.
Kötelességeitek is vannak.
A gyerekeid tanuljanak, ha már te nem tanultál. Megtanulnak írni, olvasni és ha kapnak egy levelet, nem kell szégyenkezve azt mondani, hogy nem tudom mi áll benne.
A gyerek tanulhat. Minden lehetősége megvan rá. Mi magyarok, mi is tanulunk. Gondold végig, cigány barátom: miért nincs munkád? Nem, nem azért, mert cigány vagy, nem azért, mert nem szeretünk, mert üldözünk, mert kirekesztünk, nem azért mert, nem bízunk benned. Nem. Azért, mert alacsony a képzettséged. Miért vegyelek fel téged dolgozni, ha nem értesz hozzá, mert nem tanultad meg? És miért ne téged vennélek fel dolgozni, ha megtanultad, ha értesz hozzá?

Segítsetek cigány barátaim!

Próbáljatok meg velem együtt élni. Miért kell nekem félnem tőletek? Mert én félek, aki segítelek téged? Mit szólnál, ha a kutyád, akit te etetsz, itatsz, szeretsz megharapna?
Mit szólnál, ha a kutyád csapatokba verődve, fenyegetően morogva rád, időnként meg-megharapna? Szeretnéd még azt a kutyát? Etetnéd, cigány barátom?
Netán egyszer csak azt mondanád: ej, kell a fenének ez a hálátlan dög! - és többé nem szeretnéd őt.

Segíts nekem, hogy segíthessek neked.

Én segítek. Házat építek neked, ingyen, olyat, amilyet magyar ember nem kap..."

És így tovább. Ez 2008 tavaszán íródott, nem meglepő módon nem aratott nagy sikert.
Ezek után kilátástalanságról ugatni, arcpirító hazugság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.