A kormány kihátrált Kocsis Máté mögül.

Két hete rövid interjút készített a Telex az utóbbi időszakban csendesebb Kocsis Mátéval. A Fidesz frakcióvezetője nemrég azt mondta, hogy szerinte Magyar Péter állami állásait Varga Judit szerezte – amely állítással egy sor kérdést nyitott ki Kocsis, például azt, hogy a NER-ben tényleg lehetséges rokonoknak csak úgy jól jövedelmező állásokat szerezni. Külön pikánssá tette a dolgot, hogy Kocsis Máté feleségének szintén volt állami megbízása.

Kocsis Máté selyemzsinórt kapott Orbántól és a kormány minden egyes miniszterétől is – Bajban van a Fidesz frakcióvezetője?

Akár vissza is vonom az állításom

- reagált később Kocsis Máté arra, hogy Varga Judit szerezte-e Magyar Péter állami állásait. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor nem ezt tette, a Telexnek azt mondta: „nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.” Szerinte az ő felesége a szuperkórház projektcégében a végzettségének megfelelő munkát kapott, de Magyar Péter nem.

Kocsis Máté minderről már azt követően nyilatkozott, hogy előzőleg ezt az Orbán-komány valamennyi tagja cáfolta a szocialista Tóth Bertalannak. A Fidesz-frakcióvezető azt mondta: elfogadja a miniszterek válaszát.

De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közút-kezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben.

Vele ellentétben Tóth Bertalan nem fogadta el a miniszterek egyenválaszát, külön-külön újra megkérdezte őket, hány rokont, hozzátartozót, ismerőst juttattak munkahelyhez kinevezésük óta. A szocialista politikus előző kérdésére azt válaszolták, hogy a vezetői kinevezéseknél csak a szakmai tapasztalat számít, ami cáfolta a Fidesz-frakciót vezető Kocsis Máté, illetve Varga Judit állításait is. Tóth Bertalan szerint ráadásul a válasz úgy is értelmezhető, hogy a kormány kihátrált Kocsis Máté és Varga Judit mögül, és a Magyar Péter által elmondottakat támasztotta alá.

Az MSZP frakcióvezetője jelezte, Kocsis Máté frakcióvezető szavai alapján továbbra is kérdéses, hogy az Orbán-kormányok idején milyen munkakörben helyezték el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben.

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. §-ában foglaltak szerint Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz intézett, Dr. Tóth Bertalan (MSZP) országgyűlési képviselő "Hány rokona, hozzátartozója, ismerőse jutott munkahelyhez az állami szervezetrendszerben 2010 óta? Mi ahelyzet a vezetői kinevezéseken kívüli állami pozíciókkal?" című, K/8140. számú írásbeli kérdésére – Rogán Antal miniszter megbízásából – az alábbi választ adom.

A vezetői, valamint munkatársi kinevezéseknél is egyaránt igaz, hogy minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.

Ezúttal ez a válasz érkezett Orbán Viktor és az összes miniszter nevében.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Kocsisról: erről a volt miépes náci rasszista köcsögről mindig ez ugrik be:
..Amikor több éve, a Lendvai utcában a fidesz székháznál tíltakozott az ellenzék, felmásztak az erkélyre aztán be is mentek egy hátsó bejáratnál, akkor volt egy kis zúzódás: betört egy ajtó üvege, mÁTÉ ÚGY KOMMUNIKÁLTA, HOGY AZ évszázad legnagyobb rombolását vitte végbe az ellenzék sok milliós károkozással.
... Bírósági tárgyalás, -> kiderült egy ablak tört pár 10 ezer ft kárral és azt is a fideszcsürhe tette,semmi kárt nem okozott az ellenzék. Ennyit az igazságáról."
... Na kb ilyen igazság alapú a pinaszájú ámokfutása az ellenzék ellen."
---Moszkva osztogat, fosztogat. i.imgur.com/YB7Lvrn.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Csokis Máté úgy hazudik mint az állat, de ezt már megszokhattuk tőle! Mindenki tudja ebben az országban, hogy a vezető beosztásban lévő politikusok rokonai, hozzátartozói, haverjai zsíros, jól fizető állásokat töltenek be különbözö alapítványokban, felügyelőbizottságokban, és minisztériumi háttérintézményekben, vagyis a nepotizmus a virágkorát éli. Csokis felesége is így jutott nagyon jól fizető álláshoz, ahol gyakorlatilag nem kellett csinálnia semmit, viszont ezért busásan megfizették. Hollikot pedig azért váltották le a bukott sportriporter Menczer Tamásra, mert sokkal jobban tud hazudni! A fidesz-KDNP moslékkoalició most nagy szarban van, mert Magyar Pétert sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják, iszonyatosan felkavarta a politikai állóvizet mert ő, és az új pártja, a TISZA párt mind a kormánypártra, mind az ellenzéki pártokra veszélyes lehet, már most is rengeteg támogatója van. Csokis Máté felesége a budapesti szuperkórház szellemprojektjéért volt felelős, amíg a független sajtó ki nem szagolta, hogy milliókért nem csinál évek óta semmit. 1 szó mint 100, nem csodálom, hogy ő a saját felesége teljesítménye alapján nem tudja elképzelni, hogy egy focistafeleség működő céget vezessen.
simmering73
Inkább egy rózsaszín vibrátort adtak volna.
izéke
legközelebb a bakó hátráljon ki mögüle...de mi van az aranyhalaival???
szaboria1
@izéke: Tényleg hogy majrézott a hali miatt.
Lepényleső
...ne sajnáljuk tőle,kiérdemelte,- na és aki osztja,neki miért nem jut belőle?
telegdilaci
@Eladott Ország:Hazudoznak össze vissza olyan is volt már hogy ha nem volt meg a megfelelő végzettsége vagy tapasztalata ahhoz a pozícióhoz amire kiszemelték, törvényt módosítottak az érdekében hogy alkalmas legyen a beosztására!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.