Az Országgyűlés pénteken, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján kezd vitát a fideszes Németh Szilárd törvénymódosításáról, amely a közszolgáltatásokat érintő fogyasztóvédelmi szabályokon változtatna. A pénteken kezdődő parlamenti vitától függetlenül még két hónapig várja a kabinet a közszolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi javaslatokat.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa, Németh Szilárd szerint a fogyasztók nagyobb védelmet kapnak a szolgáltatók túlkapásaival vagy nemtörődömségével szemben. A szolgáltatókat önálló, informatív honlap fenntartására köteleznék, amelyen a többi közt az üzletszabályzatuk, a számlázás rendje és az általános szerződési feltételek is elérhetőek lennének.

Pontosítanák a fogyasztóvédelmi referensek végzettségére vonatkozó előírásokat. A rezsipontokon már mind a kilenc, a rezsicsökkentésben érintett közműszolgáltatással foglalkoznának, és újabb jogosítványokat adnának a fogyasztóvédelmi hatóságnak is, elsősorban a víziközmű-szolgáltatás és a kéményseprés üzletszabályzatának és számlázásának ellenőrzéséhez – folytatta.

Várhatóan 15 napra emelkedne a fizetési határidő a távhőszolgáltatók felé, az eddigi nyolcról – mondta a politikus, megjegyezve: ezt a víz- és gázszámla fizetés esetében is megoldják, ám ezekhez csak egy kormányrendeletet kell módosítani.

A változtatások között említette, hogy a számlák borítékján akkor is fel kell tüntetni a szolgáltató nevét, ha az a kézbesítést kiszervezte. Közölte még: a hulladékgazdálkodás vagy a szennyvízszippantás esetében akkor is érvényesíteni kell a rezsicsökkentést, ha megváltozik a szolgáltató, vagy ha korábban nem is létezett a szolgáltatás az adott településen.

A tartozásokat a szolgáltatók az eddigi 60 napos késedelem helyett csak egy év után adhatják át követeléskezelőknek – ismertette javaslatát Németh Szilárd.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Mondom: A végén még a szolgáltató fog fizetni a fogyasztóknak...
Hát ez is csak itt, Orbanisztánban lehetséges...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
Mondom: A végén még a szolgáltató fog fizetni a fogyasztóknak...
Hát ez is csak itt, Orbanisztánban lehetséges...
pityuka
A fidesz túlkapásaival vagy nemtörődömségével szemben mikor kapunk védelmet?
Levendula
Már egy-két napos befizetési késedelem után is büntet az E-on.
verőce21
@Levendula: (21:55) Fizesd csoportos beszedési megbízással, nem lesz ilyen gondod.
Desischado
Ez csak a választásokig lesz így. Utána, majd ha felveszik az orosz hitelt, egyből megugrik a rezsiköltség, és a "rezsicsökkentést" eltűnik, mintha soha sem lett volna!
mate03
@Desischado: Azt hiszem sajnos igazad van!
kumming
@verőce21: Olyan hülye nem vagyok. Annyira nem bízok a szolgáltatóban, hogy látatlanba utaljak nekik. Előbb szeretem látni a számlát, aztán fizetni.
verőce21
@kumming: (10:34) Nofene a Levendula és kumming egy és ugyanaz a személy? :)

Mindig napokkal előbb megérkezik a számla, mint a banki leemelés megtörténik. Ha hibádzik valami, bőven van idő letiltani a banki átutalást.
csikknorisz
Amilyen határidőket megad egyik-másik, nem nehéz késni. Aki 10-én kap fizetést, az kis valószínűséggel tud 3-án számlákat fizetni.
Nil
és ha lehet szüntessék meg hogy két hónap nem fizetés után kikapcsolják a gázt vagy a villanyt - ha a tartozás alig valami akkor is és csak elkeveredett a csekk - tessék görgetni a minuszokat - a lakbérnél pl ez sikeresen működik
csa-csa
az lenne a remek hír, ha soha egyetlen fillér tartozásunk sem lenne!
1magyar
Németh Szilárdnak konkrétan üzenem,hogy az Eonnál szüntessék meg azt, ha fizetni akarok, ne kelljen bizonyítani,hogy miért én akarom fizetni a villanyszámlámat!
3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lappal kellene bizonyítanom,ami 7500.-ft., hogy a nevemre vegyem a villanyórámat.
Baromagyúak!!! Nem pénzt kérek,fizetni akarok!
darwin
@1magyar: Ugyanígy járok-jártam.Bérbe adtam évekkel ezelőtt egy ingatlant.Azóta a bérlő kiköltözött,engem meg vegzálnak,hogy miért akarom fizetni a villanyszámlát.4500 Ft egy tulajdoni lap,de ez a legkevesebb.Az ÉMÁSZ -ügyfélszolgálat szörnyű.Egy 6 m2-es helységben várakozók sokasága,nyáron a napon,télen a fagyon.Egy azaz egy agyonhajszolt ügyfeles,középkorú 40-es 40 kilós nő.Meg 40 cigány a feltöltőkártyájával kétszer áll sorba.Postai csekk és még egyszer utána bemutatni,hogy befizette.Vicc.
1magyar
@darwin: Valaki rendet tehetne már ott is!!! Pár év alatt nagyon elkutyultak.Nem tudom ki lehet a vezérigazgató, de nem sokat ért hozzá az biztos!
A gázosoknál semmi gond, 2 perc alatt átírják annak a nevére aki fizetni akar, aláírása elég hozzá a szerződésen.
Mondtam nekik,hogy az aláírásomra a bank milliókat is ad,itt meg fizetni szeretnék.
Ez a törvény kb. 4 éve. Na az ügyfélszolgálatról meg nálunk sincs mit beszélni! Katasztrófa.
Igazi Trebics
Figyelem!
A rezsicsökkentés világsikerré tétele érdekében, aki utolsónak hagyja el Magyarországot, feltétlenül zárja el a gázt és kapcsolja le a villanyt mindenhol!!
Köszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.