Őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került a makói autópálya alosztály nyolc rendőre, akik a gyanú szerint 5-10 euróért (1550-3100 forintért) saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a nyolc rendőrt szerdán hallgatták ki gyanúsítottként "előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette" miatt.

Háromezerért fújattak makói rendőrökkel a külföldiek

A megbilincselt gyanúsítottakat a készenléti rendőrség munkatársai állították elő az előzetes letartóztatásukról döntő bírósági ülésre, többségük a pólójával vagy az ügyének aktáival takarta el az arcát a fotósok és az operatőrök elől – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A bíróság közleménye szerint a gyanúsítottak szabadlábon hagyása megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, illetve lehetőséget teremtene az összebeszélésre ezért elrendelte az előzetes letartóztatásukat. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját, hogy a szolgálatellátással kapcsolatos korrupciós bűncselekmények súlyosan rombolják a rendőrségi állomány fegyelmi helyzetét, a gyanúsítottak szabadlábon hagyása emellett károsan befolyásolhatná a magyar rendőrségbe vetett bizalmat és tekintélyt is.

A gyanú szerint a nyolc rendőr 2014 márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított, külföldi rendszámú járművek vezetőitől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a járművezetők ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg a járművezetők helyett. A kért vagy kapott pénz összege alkalmanként különböző volt, de általában 5-10 euró.

Nagy Andrea közlése szerint a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult, a szerdai akcióban pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette a Központi Nyomozó Főügyészség munkáját.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Rájuk jár a rúd! Nemrégiben Gyuláról szedtek össze egy tucatnyit, most Makón! Nem tanulták még meg, hogy lopni, csalni csak nagyban és azt is úgy, hogy a fővezéreknek is jusson, hisz a hatalom nem tűri a konkurenciát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@dömdödöm: ...a múltkor a rohasztó melegben itt ült lent kettő , talpig beöltözve , étlen , szomjan ...és mégis az derült ki , hogy nem derült ki semmi...
...Nincs bizonyíték az áramlopásra , igaz hogy már két hónapja órájuk sincs a romáknak :(
...ezek szerint közadakozásból élnek , ugyanis a lakók fizetik a külső világítást
dr. prédikátor
Ezek még nem tanulták meg hogy csak nagyban szabad lopni, csalni!!! Ha milliós tételben csinálták volna nem buknak meg!!!De komolyan! Szégyen, hogy egy rendőr ilyenre fanyalodik!!!
Igazi Trebics
Úgy emlékszem, hogy valaki nem is olyan régen a térdét csapkodta örömében, hogy ilyen rendőrségről álmodott már régóta!
Hát akkor tessék!
Igazi Trebics
@dömdödöm: Akár igazad is lehetne, de ezek a jó munkásemberek, amikor rendőrnek álltak, akkor is tudták, hogy mennyi az annyi!!!
Sok mindent el lehet sikálni, de potenciális gyilkost 1500-3000 forintért kiengedni a közútra az nem gyere be!!
alterego56
Jó lenne tudni mit mutatott a szonda:) Lehet hogy az volt a gond hogy a rendőr fújta?:)
Meine Ehre heisst Treue
@dömdödöm: Sajnos ott is a semmirevaló vezérkar van megfizetve és nem azok akik ténylegesen dolgoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.