A devizaalapú hitelekről elfogadott új törvény negatív a magyar bankrendszer hitelkockázati profiljának megítélése szempontjából – közölte csütörtökön Londonban ismertetett elemzésében a Moody's Investors Service.

A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő és gazdaságelemző csoportja az elemzés szerint azért tartja negatívnak a törvényt, mivel becslései szerint a jogszabályból eredő intézkedések több mint kétszer nagyobb veszteséget rónak a magyar bankrendszerre a cég által eddig vártnál.

A Moody's közölte: saját becslései alapján a magyarországi bankokra akár 2,6 milliárd euró kompenzációs teher is hárulhat. A hitelminősítő számításai szerint ez a rendszerszintű teljes sajáttőke-állomány 28,3 százalékának felelne meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Rendben, biztosan igaza van a Moody's-nak, de akkor miért nem ugatott, amikor a bankszektor szívatta a hiteleseket?! Szeretném én azt látni, hogy a világ bármely más országában ezt meg merték volna csinálni a bankok büntetlenül!
pbalage
szerintem aki ezt nem hiszi el, az vagy Jobbikos, vagy MSZMP-s, békemenetes vagy szimplán egy hülye május elsejei felvonuló.
m.macskosz
Rendben, biztosan igaza van a Moody's-nak, de akkor miért nem ugatott, amikor a bankszektor szívatta a hiteleseket?! Szeretném én azt látni, hogy a világ bármely más országában ezt meg merték volna csinálni a bankok büntetlenül!
m.macskosz
@m.macskosz: ...úgy értem, a kormányok nyüves közreműködése mellett...
dömdödöm
ehhez nem kellett volna a múdisznak nyilatkozni mindenki tudja , a bankokba beömlesztett pénz viszont hiányzik a piacról az ingatlanok rohamosan értéktelenednek ,pusztulnak mert nincs pénz korszerűsítésre ,áll a piac ugyhogy megoldás kell , a bóvli kategóriánál nem nagyon van lejjebb úgyhogy ...
pbalage
@pbalage: azért nem ugatott, mert nem egészen ez a dolga.

Pl:
árulod a palacsintát hitelbe a Falusi Főtéren, jönnek a fogatlanok, viszik ám a cuccot hitelbe 100 forintért!
Felírod, a végén kijön, hogy tartoznak 1 darab (a számolás végett ennyi) palacsinta árával már 4 éve.

---- 4 év múlva

jön a faszikám fizetni.

ha lúzer vagy, akkor elkéred tőle a 100 forintot, vagyis a palacsinta eredeti árát, azt hali
ha nem vagy lúzer, akkor a jelenlegi áron, azaz 200 forintért kéred vissza a palacsinta árát.

ja és akkor még mondd meg előre, hogy ha jön egy vevő, és mondja, hogy csak 30 év múlva fizet, akkor mi legyen a strigula mellé írva?

Én ha palacsintás lennék, úgy elhúznám ebből az országból a csíkot, mint a huzat, mert itt lúzer hajléktalan elmeroggyant palacsintazabálók laknak.
De ha elhúzok, akkor meg hogy a pics@ba hajtom be az egyszer már elfogyasztott palacsinta árát az éhező palacsintakárosulton?

Vagy esetleg legyek jótékonysági palacsintás, hogy azt mondom, hogy INGYÉ' VAN A PALACSINTA, VIGYÉTEK, EGYÉTEK!

Ha most is 100 lenne a palacsinta, ki nem tojná le, hogy most adod oda az árát, kivéve persze azt, hogy 4 évig zabáltad a palacsintára szánt befektetési összegemet.

Ezt józan paraszti ésszel is fel lehet fogni, nem kell hozzá nagy mikroökonómiai tudás, ám ha az nincs, akkor lehet menni sátortáborozni a mittudoménhová,

(egyébként ez nekem tetszik, mert az emberi hülyeség csap össze a fidesz balf@szságával, és mikor két balf@sz tanakodik, hogy most mennyi is legyen a palacsinta ára...
síkhülyék találkozója)
Desischado
Nem kell a bankokat félteni! Ha annyira veszteséges itt nekik, miért vannak még itt? A kormány kötelessége lenne segíteni a bajbajutottakon, de eddig ez a mutatvány nem sikerült! Talán azért nem, mert valójában sz@rnak ők az emberekre, csak a választást akarják megnyerni, azért van a cirkusz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.