A kormány továbbra is kulcsszerepet szán a vasútnak, és ezzel szeretné növelni Magyarország versenyképességét – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a 64. vasutasnap budapesti rendezvényén.

A miniszter hangsúlyozta: a közösségi közlekedés újraszervezésének – amit a kormány által 2010-ben elhatározott – már látszanak az eredményei, de ahhoz, hogy még több utast lehessen "visszacsábítani" a vasútra, tovább kell növelni a szolgáltatás színvonalát, "közös erővel fel kell építenünk a jövő vasúti közlekedését".

Seszták: közös erővel fel kell építenünk a jövő vasúti közlekedését

Seszták Miklós egyben bejelentette, hogy "minden sajtóhíreszteléssel ellentétben" továbbra is számít Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatójának munkájára.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója ünnepi beszédében 37 000 vasutas kollégája nevében is megköszönte a miniszteri bizalmat és kiemelte: a vasúttársaság tavalyi számai a MÁV talpra állásáról szólnak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Az 50-es években volt egy jelszó: " Elvtársak arccal a vasút felé !"
Most is jelszavak idejét éljük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@joopapa: Ne reklamálj! Örülj hogy még odaértél vele:-))))
Nil
Nem kellett volna tönkre tenni- útépítés helyett a vasutat kellett volna fejleszteni- valamikor nagyon jó volt hogy a kamionokat is vonattal vitték nagyobb távolságra-környezetkímélő
joopapa
@Mobil123: Látod milyen vagyok, csak a sirámok! Nem látom ennek a "remek" kurmánynak az értem tett erőfeszítéseit, mert ha nem ők lennének hatalmon mehettem volna gyalog vagy kettes létrával :-))))
Mobil123
@joopapa: Na ugye:-))) De majd most közös erővel lesz ami tudod mit jelent?? Ők felvesznek egy valagra való hitelt pl.Kínától mi meg majd nyögjük visszafizetni.
joopapa
@Mobil123: Azt mondod " közös erőnek nyögés lesz a vége" :-)))) Írhattam volna mást is a nyögés helyett, de az túl obszcén lett volna, de gondolom érted mire gondolok :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.