Augusztus 15-ig kell befizetni a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által a tanulók lakcímére kipostázott tankönyvcsekkeket.

A Kello tájékoztató anyaga szerint a szülőknek lehetőségük van a tankönyvcsomagok ellenértékét többféle utalvánnyal is kiegyenlíteni a társaság ügyfélszolgálati pontjain.

A papíralapú utalványok közül elfogadják az Erzsébet iskolakezdési, ajándék és gyermekvédelmi utalványt, a Sodexo iskolakezdési támogatás utalványt, a Ticket Service beiskolázási utalványt, a Posta Paletta iskola és ajándékutalványt, valamint a Puebla beiskolázási, ajándék, kultúra utalványt. Elfogadható e-utalvány az OTP Cafeteria kártya és a Multi-Pay Cafeteria kártya.

Felhívták a dokumentumban a figyelmet arra is, hogy azok a tanulók, akik pótvizsgázni fognak, ne fizessék be a csekket, csak a pótvizsga után.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár az MTI-nek adott június végi nyilatkozatában kiemelte: a tavalyi tapasztalatok alapján, a pedagógusok bevonásával, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. rendszerének javításával felkészültek a tankönyvterjesztés zavartalan lebonyolítására.

Az államtitkár kedden Debrecenben azt mondta: ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, az iskolákba szállítás pedig időben megkezdődik. Az Alföldi Nyomda Zrt.-ben tett üzembejárás utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy a nyomdából kikerülő tankönyvek órákon belül eljutnak a Kello raktáraiba, a tankönyvek terjesztése pedig az előre tervezett határidőben megkezdődhet.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Segítek egy pótvizsgára utasított kisdiák felkészítésében, akitől a tanév végén minden egyes könyvet beszedtek az iskolában. Igaz, hogy tavaly nyáron befizették a csekket, tehát a könyveket megvette, - a legidősebb testvér munkába állt, ezért már nem járt ingyen - erről azonban az iskola nem tudott. Nem találkoznak a szálak.
Fölháborítónak tartom, hogy a megvásárolt könyveket elveszik a pótvizsgára ítélt diáktól !
Egyáltalán, a pótvizsgára ítélt diák miből tanuljon? és a többi, ha ismételni akar? A gyerekek zömétől a nyárra elveszik a könyvet !!!
Mobil123
@JAJMÁR: Hát akkor a szülő sem állt a helyzet magaslatán. Ha kifizetem akkor az enyém és nekem ugathat a tanár amit akar!
JAJMÁR
@Mobil123: 10:55 Azt mondja, nem vette észre. Az utolsó napokban a gyerekektől beszedték a náluk lévő könyveket, és kérték, hogy a többit is vigyék el. Aztán a nyár elején szembesült vele a szülő, hogy a gyereknél nincs könyv. 3.o.
(Persze, hibás a szülő is, de aki megbuktatta? Ő az osztályfőnök !)
Mobil123
@JAJMÁR: Nálunk is jött haza a lányom azzal hogy az osztályfőnök mondta hogy adják le a tankönyveket mert hogy kell a szegényeknek. . Azt kérdeztem ugyan minek? Tán ő fizette ki vagy kifiziti az árát? Mivel semmi ilyenről nem volt szó akkor lehet takarodni arról amit én fizettem ki. Nyáron nem árt újra átnézni a dolgokat mert bizony évelején ismétlés van.
A zsülő meg mi a z hogy nem vette észre? Nagyon foglalkozhat a gyerekével már ne haragudj. Hát sok sikert Neked a felkészítésben és a gyermeknek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.