Legalább 500 juhász kellene. Három egyetemen indul juhászképzés, 17 éve nem volt ilyen. Egész nap a gép előtt görnyed, hogy aztán hazautazzon egy tömött buszon abba a szűk kis lyukba, amit az élet lakásnak osztott? Ahol nem tarthat kutyát, pedig szeretne? Ahol a friss tej és hús, a jó levegő luxusnak számít? Talán itt az idő, hogy pályát váltson!

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
FIGYELEM!

Az OXFORD-i Egyetem felvételt hirdet, "Felsőfokú juhász" képzésére korlátozott számban.

Megfelelő tanulmányi eredmény elérése esetén azonnali álláslehetőség, Magyarországon ~2millió "birka" terelésére!

Feltételek:
Narancssárga napszemüveg, csak fényre sötétedő kivitelben.
"Magyarsági igazolás" (kizárólag felső vezetői aláírással) bemutatása.
Ajánlólevél, Orbán Viktor, vagy Kövér László ajánlásával!

Lehetőségek:
Kiemelt ösztöndíj a Soros György alapítványtól!
"Birkamenet" terelés, szakirányú képzés.

Akár, már három hónap alatt diplomát szerezhet!

Jelentkezés a Miniszterelnöki Hivatalnál!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@m.macskosz: 13.55-re: Imadom az otletedet!!! Csak aztan nem tudom, hogy a diplomas juhasz mit csinalna, amikor le kene borotvalni a birka segget a szules elott, hogy a kisbiri konnyebben talaljon cicit!? Ki fogna meg a birkaszaros szort? Mert az ott bizony sokszor olyan szaros, hogy 4-5 kilot is le lehet vagni a szorrel egyutt egy birkarol! (Igaz, ezzel egyidoben a farmert is jol fenekbe kell rugni, mert nem gondoskodik jol az allatokrol; az ilyen allatok emesztesi gondokkal kuzdenek, nem szabad oket engedni szaporodni! Na, ehhe kellene egy jo szakkozepiskolai tanfolyam, jo sok gyakorlattal).

Es vajon mibol irnak a doktori disszertaciojukat?
sentinel216
@Jalopy: Sokat, nagyon sokat. A műkörmös, meg a városi gyalog jogász, a sógor, koma, mi kutyánk kölke, akiknek földet osztottak hűbérbe, mind ott állnak majd a juhász diplomáért sorba. Ti. az EU csak úgy ad egyes területeken támogatást, ha ott bizonyítottan állattatók a tulajdonosok.
karma1
@m.macskosz: A kepen a magyar merinojuh, a racka lathato, NYIRAS UTAN kb. 2-3 hettel... Valoban ez volt a magyar "huzo" birka, finom volt a szore...

Viszont, amikor elolvastam a cikket, amit kuldtel, hogy milyen nehez a juhaszat, konnyesre rohogtem magam!!! A tehenet szoktak mestersegesen megtermekenyiteni, nem a birkat!!! Mikor mondtam a ferjemnek, azonnal felhivta a 2 unokatestveret, akiknek 800 hektaros farmjuk van, 12 ezer birkaval, es elujsagolta nekik a mesterseges megtermekenyitest! Szerintuk is a het legjobb vicce volt! CSAK A FEDEZOKOSOKAT kell jol megvalasztani, es a dolog megy a termeszetes utjan!!! Igaz viszont, hogy minden birit a szuletesuk utan megneznek, hogy fiu-e vagy janyka, mert a fiuk nagy resze megy karacsonykor a husuzembe, masik reszenek a golyocskaira egy gumigyurut huznak, amitol szepen leszarad a toke, fajdalommentesen, a kis szazalekbol pedig fedezokost tartanak meg. Ilyen egyszeru. Azokat a mamakat tartjak csak meg, amelyik ikreket szul, hogy az allomany biztosan szaporodjon, kiiktatjak a barmilyen rendellenesseggel szuletett allatokat, es minden biri kap a fulebe egy plombat, amin rajta van a farm jellemzo adata. 2-3 honapos korukban levagjak a farkukat lezerrel, (gyors, minimalis ver, a biri ki se szurja, mi tortent vele), es megkapjak az elso par oltoanyagokat is, amit a gazdaboltban minden tajekoztatoval egyutt beszerezhetnek.

Inkabb a fu apolasara , mutragyazasara , vitaminozasara kell osszpontositaniuk, hogy a mesterseges anyagok ne menjenek at az allat husaba. Szabalyok vannak, hogy a mindenfele fergek elleni oltasok utan csak 6 hettel kesobb lehet az allatot vagohidra vinni, addigra eltunik a szervezetebol minden, emberi fogyasztasra karos anyag.

Kivancsi vagyok a tovabbi fejlemenyekre... Hulyenek meg az oreganyjat nezze ez a kormany...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.