Múlt héten tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt a képletet, ami alapján a devizahiteleseknek járó pénzt el kell számolni – írja az Pénzcentrum.

A módszer szerint a hitelszerződést úgy kell újraszámolni, mintha az árfolyamrés nem lett volna, így ennek megfelelően csökken majd a tőketartozás és a törlesztőrészlet.

A Pénzcentrum számításának alapja az összehasonlíthatóság kedvéért a korábban is használt 2007 júliusában felvett, svájci frank alapú, nyolcmillió forintos, 15 éves futamidejű kölcsön.

A kamatemelést és az árfolyamrést összeadva az jött ki nekik, hogy a végső összeg, ami egy átlagos devizahitelesnek visszajárhat valamivel több, mint kétmillió forint is lehet, de az egyszeri kamatemelés esetén is eléri az egymillió-egyszázezer forintot. Ebből az árfolyamrés miatt 348, illetve 323 ezer forint, míg a kamatemelés jogcímén 1,7 millió, illetve 781 ezer forint jár vissza.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Akinek 2 találatosa van az ötöslottón, akár milliókat is nyerhetett volna, ha négyese lesz. Átlagban sok pénz került kiosztásra, de átlagban a jóval kevesebb 4 találatos kapott milliókat. Ilyen okosságokat én is tudok írni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Igazi Trebics
@m.macskosz: Nekem nem baj. Az a baj, hogy ugyanúgy, ahogy a sok szerencsétlen nulla információval, a lényeg megértése nélkül belevágott a hitelfelvételbe, most be vannak etetve, hogy viszi a postás a kest! Konkrét hír volt, hogy a postás fogja vinni a pénzeket. Na, ezek a jóemberek, gondolatban már kétszer elköltötték a pénzt!
gödörben
Normális béreket kellene adni az embereknek és munkahelyeket, akkor nem lenne probléma. Igaz az nem szolgálná az ország "valakik" kezére játszását.
darwin
@m.macskosz: Visszautalják.Legnagyobb mérgemre.Egy hét múlva meg fizethetem az új számlát ahelyett,hogy beszámítanák.Jön-megy a pénz,a bankok örömére.
m.macskosz
@darwin: Nem tudtam.
Nos, van, aki ennek a módszernek jobban örül, mert szereti a saját kezében tudni a pénzét.
kukac50
Ez csak az uzsora kamat, amit az adózott jövedelmükből elcsalt Tőlük az uzsorás,jogtalan volt az elkérése. Most hogy 317 forint egy euró most megint emelkednek a kamatok frank is az egekben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.