Európa ideológiai háborújáról ír a Foreign Affairs, amelyben Putyin biológiai fegyvere nem más, mint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

A Princeton Egyetem politológia professzora írása alapján, a 444 arra következtetésre jutott, hogy perifériális féldiktatúrák épülnek Európa határain: "2010-es hatalomra kerülése óta Orbán korlátozta a sajtószabadságot, szisztematikusan bontotta le a hatalmát korlátozó alkotmányos garanciákat, a gazdaság javát pedig Fidesz-közeli oligarcháknak játszotta át. Idén tavasszal pedig egy olyan választáson erősítette meg a hatalmát, amit az EBESZ ugyan szabadnak értékelt, de tisztának nem."

Orbán lett Putyin trójai falova

Jan-Werner Müller a következő vészjósló jeleket emelte ki az orbáni politikából: erős rendőri biztosítás mellett, éjszaka emelnek emlékművet a fővárosban, amivel áldozatként és nem felelősként állítják be a II. világháború Magyarországát. Hasonlóan Putyinhoz, a kritikus civilszervezeteket külföldi ügynökökként aposztrofálják, démonizálják és a legnagyobb független kereskedelmi televíziót igyekeznek ellehetetleníteni, mert nem a kormány propagandát közvetíti.

"Müller két legfontosabb megállapítása: Oroszország az év elején hatalmas hitelről írt alá szerződést Magyarországgal, és a befektetése máris megtérülni látszik. Az EU-nak meg kell értenie, hogy Orbán kihívása komolyabb veszélyt jelent Európára a gazdasági válságnál, mert Orbán az alapvető európai értékeket támadja. Vagyis végeredményben, Orbán Putyin trójai falovaként széttépheti az egységes Európát." – összegzi a 444.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

énvagyokajani
Ki a tököm ez a pofaszőr,és ki kíváncsi a véleményére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.